VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Funky J.A.R. oslaví čtvrtstoletí

Jablonec nad Nisou - Uteklo to jako voda a z bandy bláznivých recesistů se stal vážený band. Přední česká funkově-rocková skupina slaví čtvrtstoletí existence. Protože Jablonec patří mezi její oblíbené destinace, nemohla jej v rámci této události vynechat.

22.10.2014
SDÍLEJ:

DAN BÁRTA. Zpěvák J.A.R.Foto: archiv

J.A.R. zahrají tradičně v Eurocentru v pátek 24. října od 20 hodin. „,J.A.R. se vrací do Jablonce po třech letech. Minule přijela představit album Dlohohrající děcka. Protože kapela od zdejší fanouškovské základny dostává velice příjemnou odezvu, nechybí Eurocentrum na krátkém turné ke čtvrtstoletí skupiny," řekl dramaturg jabloneckého Eurocentra Jan Ocilka.

Kapela se na zdejší scéně nesmazatelně zapsala vypiplanými deskami, ale také energií nabitými koncerty. „Možná jste už dříve zaslechli, že hudebníci chválili zdejší akustické vlastnosti sálu. Když k tomu připočtete fakt, že jednotliví muzikanti u nás v mezidobí několikrát vystoupili i se svými dalšími projekty, můžete předpokládat, že se J.A.R. v prostředí, kde se cítí jako doma, opravdu „rozjaří"," zve na koncert Ocilka.

A víte vlastně, co znamená zkratka J.A.R.? Kapela má pro ni hned dva tvary: Jednotka Akademického Rapu nebo také Jaromír a Radomír.

Skupina J.A.R. byla založena symbolicky 17. listopadu 1989. Základní sestavu tvořil v té době autor hudby Roman Holý a duo „akademických" rapperů Oto Klempíř a Michael Viktořík.

J.A.R. jsou vcelku početná parta. Tvoří ji deset stálých členů. Během pětadvacetileté existence se tu vystřídali ještě další čtyři. V současné sestavě hrají Roman Holý klávesy, zpěv, Michael Viktořík rap, Oto Klempíř rap, tamburína, Dan Bárta zpěv, rap, Mirek Chyška kytary, Pavel Bady Zbořil bicí, Robert Balzar baskytara, Filip Jelínek trombón, Radka Kaspar saxofon, dechová a František Kop saxofon.

J.A.R.: 25letí

koncert

Kdy: pátek 24. října od 20 hodin

Kde: Eurocentrum, Jablonec nad Nisou

Vstupné: 230, 240, 260 Kč

Diskografie

1992 Frtka

1994 Mydli-to!

1997 Mein Kampfunk

1999 Homo Fonkianz

1999 V deseti letí desetiletím VHS video

2000 Ťo ti ťo jemixes

2000 Frtka/Mydli-to! reedice

2002 Nervák

2006 Armáda špásu

2009 DVD & CD (1989-2009)

2011 Dlouhohrající děcka

Autor: Hana Langrová

22.10.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Start závodu.

Bikerské Babí léto napsalo svůj šestnáctý ročník

Křišťálová Lupa 2017

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Čechie a Böhmerland opět na silnici

Liberec - Historické motocykly Čechie-Böhmerland, které jsou nejdelšími stroji, budou v sobotu 26. srpna kroužit na okruhu Varnsdorf - Rumburk.

Vysněné dětské postele

Dětský pokoj potřebuje pořádnou postel. Ale obyčejné postele jsou plné nesplněných dětských snů. Zkuste splnit nějaké ty sny i vysněnou postelí.

V zoo začínají sokolnické dny

Liberec – Pravidelné ukázky sokolnictví začínají od úterý v liberecké zoo.

Pasení ovcí je týmová práce

Rakousy – Ladnost, rychlost a přesnost v každém kroku. Tak by se dalo shrnout víkendové mistrovství republiky v pasení.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení