Charismatický Australan představí své netrpělivě očekávané, v pořadí již 16., studiové album Skeleton Tree v dokumentu One More Time With Feeling. Film v jednorázové projekci obkrouží v předvečer oficiálního vydání celou planetu a nevyhne se ani desítkám českých kin. Působivý snímek zachycuje detailní práci skupiny na nové desce, z níž zazní všech osm skladeb, zároveň je ale i hlubokou osobní zpovědí Nicka Cavea zasaženého v létě 2015 tragickou smrtí dospívajícího syna. Do českých kin přináší tento „drsný, syrový a křehký" hudební dokument cyklus Koncerty v kině.

CINESTAR A KINO JUNIOR

V Liberci to bude multikino Cinestar, v Jablonci nad Nisou zase Kino Junior, obě kina promítají dokument ve stejný čas, v 20.30.

Kino Junior je zároveň po rekonstrukci, diváky tak čeká mnohem větší pohodlí než dříve. Pro Liberec i Jablonec nad Nisou je to bezesporu filmově-hudební událost, na kterou čeká mnoho fanoušků tohoto slavného zpěváka.

NEKONEČNÁ IMAGINACE

Jsou to už dva roky, kdy se Nick Cave představil i v českých kinech ve svérázném dokumentárním autoportrétu Nick Cave: 20 000 dní na Zemi. V něm bylo o jeho životě a tvůrčím přístupu řečeno vše podstatné, navíc originálně zahaleno do nápaditého a skvěle padnoucího pláště mystifikace. Nyní přichází s na dřeň obnaženou, temnou i snově křehkou studií, jak vzniká samotné hudební dílo. Ke spolupráci na tomto mimořádném dokumentu přizval svého krajana a letitého spolupracovníka, režiséra Andrewa Dominika. Vedle nahlédnutí do Caveovy duše přinese i zákulisní rozhovory, představí hudební přípravy a postupy nového a dlouho očekávaného alba The Skeleton Tree.