Ve filmu si zahrál i jeho spoluzakladatel herec Jiří Pomeje. Jeho role je zanedbatelná. Jak sám říká, když dvakrát mrknete, tak ho přehlídnete. Pomeje pouze přiveze sníh od prezidenta do Kameňákova.

Další díly už tvůrci neplánují. „S Pavlem Páskem jsme nad pěti díly Kameňáku strávili sedm let života. Vymysleli jsme ho společně se Zdeňkem Troškou před dvanácti lety," řekl herec.

Vánoční Kameňák, denně 15:10, 16:45, 17:40, 20:10, CineStar Liberec


Rozhovor s producentem Pavlem Páskem

Vánoční Kameňák: Mířili jsme na citlivou duši diváka

Stál na začátcích Kameňáku a teď míří společně s režisérem F. A. Brabcem do jeho velkého finále. Producent Pavel Pásek říká, že Vánoční Kameňák bude tím posledním. Ale nikdy neříkejte nikdy.

Proč jste se rozhodli natočit další díl? Šli jste do toho, přestože Kameňák má již potřetí jiného režiséra. Nejprve to byl Zdeněk Troška, pak méně známý Jan Novák. Nyní se toho ujal F.A. Brabec.

Kameňák je tak úspěšná značka, že kdo by tomu odolal. Když řeknete Kameňák, tak každý ví, co má od filmu očekávat. Natočení dalšího dílu je věc filmového byznysu. Je to využití značky, která má nějakou hodnotu. Stejně jako v amerických filmech se točí další díly a s původním režisérem to nemá nic společného.

Pro jakého diváka je Vánoční kameňák určený?

Určitě není pro náročného diváka. Je to oddechový film, který teď před Vánocemi patří do kin.

Můžete říci, kolik je ve filmu vtipů?

Každý má představu, že Kameňák je složený ze spousty vtipů, ale tak to není. Když jsme to počítali v prvním dílu, dostali jsme se pouze k deseti vtipům. Vánoční Kameňák už vůbec není o vtipech. Ten je dělaný, aby to bylo milý, hezký a romantický. Chtěli jsme udělat pěkný předvánoční film. V dnešní době je totiž internet naplněný drsnými vtipy, proto jsme mířili spíše na romantickou duši diváka.

Obsazení herců je téměř beze změny, čím se Vánoční Kameňák liší od předchozích čtyřech dílů?

Na předchozí díly nový snímek samozřejmě navazuje, ale není podmínkou, že by je divák musel vidět. Hlavní rozdíl je, že tento díl se odehrává v zasněženém Kameňákově.