„Byla to největší dřina jakou jsem kdy zažil. Nejprve jsme předváděli individuální vystoupení. Potom si profesor proslulé moskevské artistické školy jako hlavní choreograf vybíral jednotlivce i skupiny do gala pořadu. Ten se opakoval po dobu jednoho měsíce třikrát denně. Ještě předtím ale probíhala čtyřtýdenní příprava. Byl to skutečně megaprogram, jaký jsem od té doby už nikde neviděl. Jenom nástup a finále jsme pod ruským režisérem nacvičovali pět dní. Myslel jsem, že tu dřinu nevydržím. Když ale máte kolem sebe třítisícové temperamentní publikum, pak je to obrovská vzpruha. Pro mne a pro každého z 80 vystupujících to byla jediná cesta, jak překonat fyzickou únavu z cvičení a přemíry tepla. Přišel se na nás podívat i Fidél Castro, který měl rád tento druh zábavy,“ vzpomíná principál na zajímavé chvíle kariéry.
To co prožil tehdy v Santiagu de Cuba ale v něm zanechalo obrovský dojem a od té chvíle toužil pořídit si vlastní cirkus a připravit stejně efektní vystoupení. To ještě netušil, že se mu sen splní. Po změně režimu v roce 1989 se rozpustil státní podnik Československé cirkusy a varieté a rodině Joo se v restituci vrátil cirkus zestátněný v padesátých letech. „Bylo to vrácení spíše symbolické, neboť vše jsme si museli prakticky znovu pořídit. V roce 1991 jsme odjeli do Francie a koupili první stan. Do roku 2004 jsme šapitó obměnili třikrát,“ shrnul Joo novodobou historii rodinného cirkusu.
Lásku ke zvířatům měl Jaromír v genech po dědovi. „Nevynechal jsem jako kluk a později jako artista jedinou příležitost dívat se na výcvik zvířat. Samozřejmě, že tím se stále více ve mně probouzela touha s nimi něco dělat. V cirkusu Fischer jsem například vychovával lvíče, později pštrosa, opici makaka a také medvěda,“ spočítal svoje první zkušenosti. Pak přišla na řadu levhartice Nova a skupina tygrů, tak jak je známe ze současného vystupování v Liberci. Cirkus Jo-Joo se snaží o nejrůznější zpestření jednotlivých představení a na 1. 6. připravil od 17.30 společně s loutkohereckou skupinou ČT vystoupení Jů a Hele z Hřiště 7. Na Den dětí ještě předtím společně s klubem Bovera zajistil jízdy historickou cirkusovou tramvají. Ta bude jezdit zdarma ze stanice Viadukt do Lidových sadů a zpět od 13 do 16 hodin za doprovodu klauna a opičky. Pasažéři dostanou slevenky na cirkusová představení, která začínají pod šapitó v Pastýřské ulici ve všední dny od 17.30 hodin, o víkendu od 10 a 15 hodin.