Talentovaný forvard si během uplynulé sezony vybojoval místo v elitní lajně Tygrů a za důvěru se odvděčil. Hlavně ve vyřazovacích bojích se stal klíčovou postavou, když byl vůbec nejlepším střelcem svého týmu a třetím nejproduktivnějším hráčem celého play-off. A to ho přibrzdila zlomenina klíční kosti, která ho připravila o část sezony.

„Díky Bohu se spoluhráčům dařilo a já jsem se svezl na vlně,“ culil se skromný mladík. „Možná je to lepší, když se od vás nic moc nečeká a pak to nějakým způsobem vyjde. To byl i můj případ,“ vykládal v rozhovoru pro klubový web.

Lakatoše stále neopustilo zklamání z prohraného finále s brněnskou Kometou. „Pořád jsme prohráli ve finále…,“ svěřil se. „Kdybych před sezonou věděl, že budeme ve finále s Kometou, tak si řeknu, že je to bomba a bral bych to všemi deseti. Ale prohráli jsme 0:4 na zápasy, což je hodně kruté.“ Jinak sezonu hodnotí kladně. Aby ne, když Tygři dokázali obhájit prezidentský pohár. „Měli jsme perfektní mančaft a skvělou partu.“

Lakatoš se díky svým výkonům pomalu stává žhavým zboží. Jak dlouho ještě vydrží pod Ještědem? „Samozřejmě bych to chtěl zkusit i někde jinde. Ale musím podotknout, že jsem v Liberci už sedmým rokem a zažil jsem tady všechno, vlastně i své dětství. Tohle město miluju. Je tady perfektní organizace a věřím každému, kdo říká, že se odsud těžko odchází,“ odpověděl vyhýbavě.