„Byl jsem překvapený, že přišlo hodně lidí. Bylo to hezké a doufám, že se jim to líbilo. Jsme rádi, že si můžeme první zápas konečně odškrtnout, teď už se budeme jen zlepšovat."

Jak důležité pro vás bylo uspět v prvním utkání nové sezóny?

Byl to pro nás spíš bonus po dřině v minulém týdnu, celý jsme ho poctivě odmakali. Zkusili jsme si i něco navíc, což se nám trochu vymstilo, protože jsme vymýšleli až moc. Určitě se do utkání promítla i únava.

Jste spokojený s tím, co zápas nabídl?

Byl jsem překvapený, že přišlo hodně lidí. Bylo to hezké a doufám, že se jim to líbilo. Jsme rádi, že si můžeme první zápas konečně odškrtnout, teď už se budeme jen zlepšovat.

Jaký máte pocit z toho, jak se tým dává dohromady?

Hodně dobrý! Je totiž vidět, že všichni opravdu chtějí. V první třetině tam byl faul na Mária Bližňáka a jeden z nejzkušenějších, Ladislav Šmíd, ho šel okamžitě pomstít. I když je to první přátelský zápas, každý chce vyhrát. Už to svědčí o tom, jak se chceme prezentovat. Nikdo to s námi nebude mít lehké.

S Alešem Stezkou tvoříte nejmladší brankářskou dvojici ligy. Jaké je být pasován do pozice jedničky nebo toho zkušenějšího?

Nerad používám označení jednička nebo dvojka. Vloni to bylo taky nějak dané a také se to vyvinulo trochu jinak. Správné je asi říct, že jsem zkušenější. Samozřejmě chci chytat co nejvíce zápasů, ale stejně je na tom asi i Aleš. Doufám, že z nás bude dobrá dvojka tak, jako jsme to měli vloni s Jánkem. Věřím, že se budeme dobře doplňovat. Bude chytat ten lepší a věřím, že to budu já.

Co o Alešovi soudíte? Postavou jste přece jen úplně jiní…

Aleš je z Třemošné u Plzně stejně jako já, takže se vídáme odmlada a už o sobě něco víme. Jsem rád, že s ním nejdu úplně do neznáma. Je pravda, že Aleš je vysoký gólman a chytá trochu jiným stylem, což vlastně může být i výhoda, když každý z nás chytá jinak. Věřím, že mít dva rozdílné gólmany se může klubu vyplatit.

KRYŠTOF ROSSMANN