Česká Lípa – VTJ Liberec7:10 (2:5, 1:3, 4:2)

Zraněními a nemocí sužovaný tým vojáků zamířil na led českolipských Predátorů. Vzhledem k tomu, že Predátoři stejně jako vojáci nastoupili pouze s jedenácti hráči, dal se očekávat vyrovnaný souboj.
První třetina začala ve velice vysokém tempu. Hned po 24 vteřinách dovezl V. Tomíček kotouč do domácí branky. Dvě minuty po něm se první útočná řada prosadila podruhé. Přesně zakončoval kapitán Herda. Vojáci hráli ve velké pohodě. Na začátku 8. minuty matador Svoboda vymetl svou dělovkou pavučinu 
v horním růžku domácí branky a rázem to vypadalo, že je zaděláno na debakl. Domácí ale využili chyby VTJ a snížili gólem v přesilové hře. Radost domácím vydržela pouhé dvě minuty. Na konci pěkné souhry stál V. Tomíček. Stejný hráč v 16. minutě dopravil puk do sítě ještě jednou. Domácí pak přečkali oslabení a minutu před koncem upravili skóre na 2:5 brankou Preusslera.
Druhá třetina začala oslabením domácích, které umocnilo ještě vyloučení Staňka. Přesilovou hru využil dobře postavený Holata. Střela 
V. Tomíčka ve 25. minutě změnila stav na 2:7, což bylo moc pro brankáře Číže, který přenechal své místo Andrýskovi. Brankář J. Tomíček předvedl divákům, jak má vypadat rozehrávka. V oslabení od zadního mantinelu našel na druhé modré najetého kapitána Herdu, který ukázal, proč je právě on nejlepším střelcem historie krajského přeboru. Domácí se tři minuty před koncem třetiny dočkali třetího úspěchu.

Ve 42. minutě při hře 4 na 4 objel V. Tomíček branku 
a upravil na 3:9. Stejný hráč v páté minutě v přesilovce přidal desátý hřebíček do rakve predátorů. Dění na hřišti upadlo do průměru a zřejmě nikdo již nečekal nějakou zásadní změnu skóre. V polovině třetiny domácí protlačil puk až do branky J.Tomíčka a snížili na 4:10. Vojáci přestali hrát a domácí se rázem ujali aktivity. V 56. minutě J. Tomíček skvěle vychytal domácího střelce Peterku, bohužel na dorážku Češky byl už krátký. Za minutu byl stav již 6:10. Českolipských byl najednou plný led. Vyjetí brankáře Tomíčka tři minuty před koncem mohl potrestat domácí Herzog, ale to by vojáci nesměli mít obránce Urbana, který dvěma perfektními zákroky zhatil jedinečnou možnost ke skórování. V poslední minutě ještě využil přesilovku Preussler a upravil skóre na konečných 7:10. Domácím patří obdiv za to, že nesložili zbraně a bojovali do poslední vteřiny utkání, což ocenili všichni fanoušci, kteří dorazili na sobotní utkání.
Branky a asistence: 10. Čižmar (Holčák, Preussler), 19. Preussler (Bureš), 38. Bauer (Preussler), 50. Herzog, 56. Češka (Peterka, Holčák), 57. Češka (Holčák, Peterka), 60. Preussler (Novák, Bauer) – 1. V. Tomíček (Chládek), 3. Herda (V. Tomíček, Burkoň), 8. Svoboda (V. Tomíček), 12. V. Tomíček (Holata, Herda), 16. V. Tomíček (Burkoň, Herda), 23. Holata (Herda, Urban), 25 V. Tomíček (Psota), 27. Herda (J. Tomíček), 42. V. Tomíček, 45. V. Tomíček (Herda). Rozhodčí: L. Mizera – Pevný, D. Mizera. Vyloučení 8:5. Diváků: 135. VTJ: J. Tomíček – Chládek, Urban, Kyselák, Svoboda – Burkoň, Herda, V.Tomíček, Holata, Dvořák, Psota, Šnajdr.

PSK Liberec – Lomnice 4:7 (0:2,2:2,2:3)
Hráči PSK, povzbuzeni výhrou v derby proti VTJ v minulém kole, nastoupili s velkým odhodláním připravit hostům první prohru v soutěži. Ti však nic nepodcenili 
a domácí herně přehrávali 
a jen díky brankáři PSK Pyrochtovi prohrávali po první třetině pouze 0:2.
Druhá třetina již byla více vyrovnaná a domácí se také více dostávali k ohrožení veterána v brance Lomnice Skákalíka. Po dvou trochu laciných gólech ho nahradil mladý Vinklář a ten již v této třetině za svá záda nic nepustil a když se střelci z Lomnice i v této třetině prosadili dvakrát, je opět rozdíl ve skóre o dvě branky ve prospěch hostů.
Ve třetí třetině přidali domácí ještě více na obrátkách a hosté chvílemi nevěděli kam dříve skočit. Domácím se po brance Maďara dokonce podařilo snížit na rozdíl jedné branky, ale i když jsou hokejisté Lomnice velmi mladý tým, nepoložili se a odskočili po brance Vaška opět o dvě branky. Jiskřičku naděje ještě v polovině třetiny vykřesal kapitán PSK Ubry, ale za necelé dvě minuty zkompletoval již druhý hráč Lomnice svůj hattrick, prvním byl Ješko 
a tím druhým Vašek. Při následné hře PSK bez brankáře se ještě trefil do prázdné branky Rudiš a tak tým Lomnice zůstává prozatím v letošní soutěži stále neporažen.

Branky a asistence: 34. Černý, 39. Beníšek (Černý), 43. Maďar (Jan Zákoutský), 53. Ubry (Kotrč) – 6. Ješko (Rutkovský, Vágenknecht), 18. Ješko (Vágenknecht), 36. Vašek (Kedršt), 37. Ješko (Rutkovský, Matěja), 50. Vašek (Kedršt), 56 Vašek (Kedršt), 58. Rudiš. Rozhodčí: Hladík – Grundler, Novák. Vyloučení : 9:4, navíc Kysilka (PSK) 10 min. Diváků 28. PSK: Pyrochta – Zákoutský, Černý, Kysilka, Vorel, Jan Zákoutský, Francl, Kotrč – Ubry, Jakub Šebesta, Šostý – Maděra, Baran, Beníšek – Potocký, Maďar.
Pořadí: 1. HC Lomnice nad Popelkou 29 bodů, 2. HC VTJ Ještěd Liberec 18, 3. PSK Liberec 15, 4. HC Česká Lípa 10, 5. HC Frýdlant 0.
Letošní poslední soutěžní utkání sehrají hráči PSK v sobotu 21. 12. od 18 hodin ve Svijanské aréně proti HC Frýdlant. VTJ hraje až 5. 1. 2014 doma proti Lomnici.