Druhý liberecký tým PSK s Českou Lípou remizoval, ale ta si nakonec připsala další bod za gól v prodloužení.

HC Frýdlant - VTJ Liberec 3:13 (0:3, 0:5, 3:5)

Utkání začalo v poměrně poklidném tempu, a tak se favorizovaní vojáci poprvé prosadili až v 8. minutě střelou Burkoně. O dvě minuty později střílel do černého kapitán Herda. Frýdlantští tentokrát nehrozili ani z brejků, a tak když se prosadil z dorážky Dvořák, bylo prakticky rozhodnuto. Druhá třetina nabídla útočný hokej plný šancí a přesně pod víko na 0:4 pálil Dvořák. Pak se podruhé v utkání prosadil důrazný kapitán Herda a šestý gól vojáků připojil V. Tomíček, takže to začalo vypadat na debakl. Vojáci pak trochu polevili a hráli spíše na krásu. Do konce třetiny se ještě po přesné kombinaci druhé útočné řady prosadil Psota a také V. Tomíček. Poslední třetina začala pro vojáky excelentně. Po devíti vteřinách ukázal svou šikovnost štírek Burkoň. Následně se ale obrana vojáků dopustila fatální chyby, kterou třetí dorážkou potrestal legendární J. Peřina. Za tři minuty se prosadil Frýdlant podruhé. Burkoň ale předvedl, že začíná nabírat slušnou formu, když bekhendem zavěsil pod horní tyč domácí branky a zkompletoval tak hattrick. Vojáci poté předvedli profesorskou kombinaci, na konci které stál trenér Šesták. Kapitán Herda poté také dovršil svůj hattrick. Domácí Frýdlant dokázal přidat ještě jeden gól, ale poslední slovo měl matador Svoboda, který projel do útočné třetiny jako horký nůž máslem a zakončil přesně mezi betony.

Branky a nahrávky: 41. Peřina J. (Slavík, Peřina P.), 44. Peřina P. (Heinzl), 53. Peřina J. (Peřina P.) 8. Burkoň (Herda), 10. Herda (Šesták), 13. Dvořák (Šesták, Tomíček V.), 22. Dvořák (Psota), 24. Herda (Svoboda), 24. Tomíček V. (Dvořák), 35. Psota (Tomíček V., Dvořák), 40. Tomíček V. (Dvořák), 41. Burkoň (Herda), 44. Burkoň (Šesták), 47. Šesták (Tomíček V., Chládek T.), 49. Herda (Psota), 56. Svoboda (Šesták, Chládek T.). VTJ: J. Tomíček Chládek, Urban, Kyselák, Horáček, Duda, Svoboda Burkoň, Herda, Šesták, Jarolím, V. Tomíček, Psota, Pěnkava, Dvořák. Vyloučení: 2:3.

PSK Liberec - Česká Lípa 6:7 PP (1:2, 2:3, 3:1, 0:1)

PSK nezačal dobře a již po necelých dvou minutách prohrával. Domácí poté zlepšili pohyb a podařilo se jim po střele Šostého vyrovnat. Do vedení se však záhy dostali stále lépe hrající hosté. Ve druhé třetině se domácí výrazně zlepšili a šli dokonce do vedení, ale během pěti minut zaznamenala nová posila České Lípy Krupička hattrick a tým PSK prohrával o dvě branky. V polovině této třetiny se zranil jeden z čárových rozhodčích, a tak utkání museli dopískat zbývající dva. Třetí třetinu začali domácí velkým náporem a podařilo se jim vyrovnat na 5:5. Pak však přidal svoji čtvrtou branku Krupička a opět měli navrch hosté. Necelé dvě minuty před koncem odvolal domácí trenér Kolařík brankáře a střelec PSK Šostý poslal zápas do prodloužení. V prodloužení, v přesilové hře po přísném vyloučení domácího hráče, rozhodl o zisku bodu navíc českolipský Čižmár.

Branky (nahrávky): 13. Šostý (Vorel), 25. Beníšek (Ubry), 34. Beníšek (Šostý), 44. Šebesta Jakub(Zákoutský Jan, Šostý) 47. Černý (Kotrč, Baran), 59. Šostý (Vorel) 2. Preussler (Veber), 16. Herzog (Peterka), 34. Krupička (Peterka), 38. Krupička (Češka), 39. Krupička (Peterka), 51. Krupička (Peterka), 63. Čižmar (Peterka, Veber). Rozhodčí: Neťuka O. Štrebl P., Novák J. Vyloučení: 4:4 + Novák (CL) OT 10, využití: 0:2. PSK: Pyrochta Kapoun Zákoutský Jan, Kysilka Vorel, Číž Ubry, Kotrč Černý Baran, Šostý Maděra Šebesta Jakub, Beníšek Potocký Maďar. Trenér: Kolařík Jaroslav.

V neděli 19. ledna od 18 hodin se vojáci z VTJ střetnou ve čtvrtém městském derby ve Svijanské areně s týmem PSK.