Tým Středočechů je v domácí menší hale velmi nepříjemným protivníkem, navíc diváci tam dokáží vytvořit poměrně dusné prostředí, i když se jich do hlediště vejde "jen" 4200. Jestliže liberečtí fanoušci předvedli doma v Home Credit Areně "bílé peklo", v Boleslavi lze očekávat "zelené peklo"…

Bílí Tygři vedou 2:0 na zápasy, a pokud by se jim podařilo v městě automobilů dvakrát vyhrát, ukončili by sérii už v úterý. Boleslavští ale budou pochopitelně proti a pokusí se sérii prodloužit. V základní části dokázali Bílé Tygry v jednom z domácích utkání porazit 3:1, bylo to v září minulého roku. Od té doby ale následovalo pět vzájemných duelů, v nichž Liberečtí slavili pět výher, včetně prosincové 5:3 na boleslavském ledě.

V Liberci se teď Mladá Boleslav prezentovala v obou úvodních duelech semifinále jako velmi nepříjemný, "kousavý" protivník a domácí ke svým výhrám kráčeli docela těžko. Byli ale trpěliví a dočkali se v obou zápasech rozhodujících pasáží, což kvitoval i trenér Filip Pešán: „Jsem spokojený s výsledky těch domácích zápasů, protože jsme udělali důležité dva kroky. Šlo o těžké zápasy, ale nic lehkého jsme ani nečekali. A já jsem rád, že jsme uhráli dvě vítězství. V pátek jsme rozhodli až ve třetí třetině, ale to je věc, která nás provází po celou sezonu, že máme dobré třetí třetiny. Když vydržíme v trpělivé hře, tak jsme těch zápasů rozhodli takto už několik. I přes slabší pasáž po vyrovnání soupeře na 2:2 jsme ten zápas zvládli, takže jdeme s relativně klidnou hlavou a dobrým sebevědomím do toho dalšího."

Střelec čtvrtého pátečního gólu Tygrů Martin Bakoš míní: "Jak se říká, play off se hraje na krev. Zatím všechny zápasy, jak s Chomutovem, tak s Boleslaví, byly právě takové. Jsme rádi, že jsme zvládli oba domácí zápasy a chceme jít dál. Nemyslíme ale příliš na to, že by se dala série už teď u soupeře ukončit. Musíme se soustředit na pondělní zápas číslo 3. Každé utkání je opravdu těžké. Musíme jít krok od kroku. Trochu si odpočineme a pojedeme tam s tím, že budeme bojovat o třetí vítězství. Pak teprve můžeme pomýšlet na čtvrté utkání." Ke své excelentní brance na 4:2, před níž nejprve doslova ukličkoval protihráče Pacovského a pak sám přesně zakončil, a která bude jistojistě kandidovat na nejvyšší příčky v televizní soutěži o "Zlatou helmu", slovenský reprezentační útočník Bakoš řekl: "Byl tam hráč bez hokejky. Já si toho všiml a využil situace. Měl jsem tam hodně prostoru, tak jsem vystřelil. Podle mě tam byla trochu chyba z jejich strany, protože ten hráč, který neměl hokejku, mě chtěl nějak bránit. Tím ale sebral prostor tomu druhému hráči, který hokejku měl a já toho využil."

Liberec ve dvou domácích semifinálových utkáních (4:3 a 5:2) vsítil pět z devíti gólů z přesilových her. Mladoboleslavský obránce Marek Trončinský, který v letech 2010 až 2012 oblékal dres Bílých Tygrů, k tomu poznamenal: "Hlavně nesmíme hrát tolik v oslabení. Chomutov to taky říkal a taky z nich dostával góly. Kolikrát jsme ve čtvrtek i v pátek v početních nevýhodách inkasovali, to rozhodně není zanedbatelné číslo. Nesmíme být teď doma rozlítaní, naopak být soustředění na každou situaci a z minima šancí dát co nejvíc gólů."

V mladoboleslavské ŠKOENERGO Aréně se hraje v pondělí 4. i v úterý 5. dubna od 17.20 hodin. Pokud domácí alespoň jednou uspějí, vrátí se série k pátému utkání zpět do Liberce, v Home Credit Areně by se hrálo ve čtvrtek 7. dubna také od 17.20 hodin. Termíny případného šestého a sedmého duelu: sobota 9. dubna od 15.20 hodin v Mladé Boleslavi, pondělí 11. dubna od 18.20 v Liberci. Všechny zápasy vysílá v přímém přenosu stanice ČT Sport.