Liberečtí hokejisté nedokázali navázat na domácí výhru nad Vítkovicemi a v neděli prohráli na brněnském ledě 1:5. Kometa bodovala i v jedenáctém utkání sezony a znovu se vrátila na špici extraligy. Ovací ve stoje se dočkal Zaťovič, který v závěru zkompletoval hattrick. Brněnský gólman Vejmelka přišel o nulu až v čase 59:43, kdy ho z dorážky překonal Stránský.

„Kdyby ten gól padl třeba pět minut před koncem, tak mě to asi nebude tolik mrzet, ale co se dá dělat. Jsem rád za tři body, zaslouženě jsme vyhráli," řekl domácí Karel Vejmelka.

Liberec začal aktivně, ale v 6. minutě poprvé inkasoval od Zaťoviče. Po první třetině prohrávali hosté 0:2, po druhé to bylo už o čtyři. „Začali jsme docela dobře, ale inkasovaný gól nás utlumil. Snažili jsme se hrát, ale nedáváme góly, to je ten problém. Střelecká aktivita je nám k prdu, počítají se góly. Kometa jich dala víc, a proto vyhrála," řekl útočník Jaroslav Vlach z Liberce.

„Kdybychom museli dotahovat my, tak by to vypadlo jinak a určitě bychom nehráli v takové pohodě," přiznal brankář Vejmelka. Nedělní večer okořenily i tři bitky. V jedné z nich Vlach naložil Malcovi. „Snažím se nějak pomoct týmu, škoda, že to nevyšlo," hlesl nejlepší rváč loňské sezony.
Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Zaťovič (Haščák), 15. Štencel (M. Erat, Nečas), 23. Nečas (M. Kvapil), 39. Zaťovič (Trška), 56. Zaťovič (V. Němec, Gulaši) - 60. Ordoš (Vantuch). Rozhodčí: Hradil, Souček - Gerát, Hynek. Vyloučení: 10:8, navíc J. Káňa II, Malec - J. Vlach, Lakatoš oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7543.
Kometa Brno: Vejmelka - Štencel, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, L. Zábranský ml. - M. Kvapil, Nečas, M. Erat - Zaťovič, V. Němec, Haščák - J. Káňa, L. Čermák, Dočekal - Vincour, J. Hruška, H. Zohorna - M. Novák. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Pešout a Haken.
Liberec: Lašák (21. Will) - Ševc, Šimek, Derner, Vitásek, Pyrochta, Mojžíš - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, Bližňák, D. Špaček - J. Stránský, Vantuch, Ordoš - J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.