Hradec měl před duelem s úřadujícím mistrem dvě předsevzetí. Zaprvé udržet si tempo, které nabral na vánočním Spengler Cupu v Davosu. To zvládl, hrál se velmi dobrý, důrazný a rychlý hokej.

Jenže druhé přání už se hráčům Mountfieldu nedařilo tolik plnit. Chtěli se vyvarovat faulů, nepouštět Liberec do přesilovek. Hosté však už v sedmé minutě dostali šanci na dvojnásobnou výhodu. Navíc byl Kanaďan Picard ve druhé třetině vykázán za seknutí mimo hru na pět minut plus do konce utkání.

Ve druhé třetině navíc hosté, když už vedli 1:0, využili další početní výhodu pět na tři. V tu chvíli se zdálo, že výsledek bude jednoznačný, jenže domácí se skvěle vrátili do utkání. Přispěl k tomu také junior Dvořák, syn bývalého fotbalisty Hradce, jenž si asistencí na Červeného branku připsal první bod v extralize.

Tento gól padl ve 36. minutě a hned o dvě minuty později Džerinš vyrovnal perfektní ranou v přesilovce. Domácí už hráli bez faulů a na favorita dotírali.

Ve třetí části jejich snaha vrcholila. Dostali se do přesilovek a v jedné z nich, ve 48. minutě, otočil skóre střelou zblízka Dej. Hradci pak nahrál hostující Jelínek vyloučením na pět minut a do konce zápasu. Domácí i proto vedení udrželi.

Bílí tygři při bodovém zisku mohli jít do čela tabulky Extraligy. Vedoucí Třinec totiž prohrál ve Zlíně 4:2 

Hradec Králové - Liberec 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)

Fakta - branky a asistence: 36. Červený (Dvořák, Dragoun), 38. Džerinš (Jarůšek), 49. Dej (Köhler) – 21. Krenželok (Jelínek), 28. Jelínek (Bulíř, Radivojevič). Rozhodčí: Pešina, Souček – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:5, navíc Dragoun 10 min. OT, Picard 5 min. + OK – Jelínek 5 min. + OK. Využití: 2:1. Diváci: 4636.
Mountfield HK:
Rybár – Vydarený, Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Čáp – Šimánek, Džerinš, Červený – Dej, Bednář, Köhler – Picard, Dragoun, Jarůšek – Knotek, Kukumberg, Beránek – Dvořák.
Bílí Tygři Liberec:
Will – Ševc, Kolmann, Vitásek, Pyrochta, Jánošík, Havlín, Husa – Krenželok, Jelínek, Ordoš – Radivojevič, Bulíř, Svačina – Špaček, Bližňák, Stránský – Vlach, Vantuch, Martin Procházka.