Potvrdil tak své kvalitní výkony z posledních zápasů, nicméně porážku jeho gól odvrátit nedokázal, Liberečtí prohráli s lídrem tabulky 1:4. Kde hledal jediný úspěšný střelec domácích příčinu porážky? „Myslím si, že rozhodujícím momentem byla naše nevyužitá přesilovka 5 na 3. Vzápětí jsme dostali gól na 0:1. Sice jsme tlačili a srovnali, ale zase nám odskočili a už jsme znovu odpovědět nedokázali," říká na úvod.

Jak byste ohodnotil výkon chomutovského brankáře Jána Laca?
Ján chytá v každém zápase skvěle. Věděli jsme to a snažili jsme se co nejvíce střílet, ale chyběla nám trocha štěstí. Kotouč se k nám před prázdnou bránu neodrazí, na góly se celkově hrozně nadřeme.

Jak na této situaci pracujete v tréninku?
Trénujeme pořád stejně, chybí snad jen opravdu trochu toho štěstí. Před brankou nás kotouč trefí do kalhot a místo, aby se odrazil do sítě, vyletí z brankoviště ven. Na vše se nadřeme. Každopádně nezbývá nám nic jiného než makat a jít tomu naproti.

V utkání 7. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov, které se hrálo v Home Credit areně, svádí souboj domácí Michal Bulíř (vpravo) a chomutovský Juraj Valach.
Derby severu mělo říz! Chomutov je po vítězství zpět v čele extraligy

Štěstí vám nepřálo ve druhé třetině, když jste neproměnil velkou šanci.
Měli jsme situaci tři na dva, snažil jsem se přehrát beka. Puk se po jedné z dorážek odrazil ke mně před poloodkrytou bránu, ale já se bohužel trefil přímo do Lacovy Lapačky.

Bylo na Chomutovu znát, že se veze na vítězné vlně? Piráti stříleli góly se značnou jednoduchostí.
Je to pravda.. Myslím si, že před druhým gólem Chomutova, si Ivan Huml zpracoval puk rukavicí. Někdo vystřelil od modré, odrazilo se mu to do ruky, on to hned chytl a pálil do odkryté branky… Přesně něco takového v tuto chvíli postrádáme.

Na hřištích soupeře jste doposud neuhráli ani bod, teď jste přišli i o domácí neporazitelnost. Jak se připravíte na zápas se Spartou?
Připravíme se na něho stejně, jako na každý další zápas. Máme týden na to, abychom prohru s Chomutovem vypustili z hlavy. Odpočineme si a vlétneme do toho naplno. Na Spartě budeme chtít určitě uspět!