„Na vavřínech určitě neusneme. Jsme sice ve finále, ale o to víc budeme bojovat, protože úspěch je blízko," hlásí brněnský obránce Jakub Krejčík.

První dva duely série na čtyři vítězné zápasy sehraje Kometa v pátek a sobotu na ledě Bílých Tygrů vždy dvacet minut po páté hodině odpoledne. „Na Liberec se vždycky těším, líbí se mi tamní prostředí a hraje se mi tam dobře, snad se to přenese i do play-off,“ usmívá se brněnský gólman Marek Čiliak, který ve vyřazovací části exceluje se statistikami 1,22 obdržené branky na zápas a 95,5 procenty úspěšnosti zásahů.

Obránce Jakub Krejčík.
Bek Komety Krejčík vyrazil před finále na ryby: Kapr? Mám štěstí začátečníka

Ve finále patrně dojde na slovenský souboj gólmanů, brněnským střelcům bude čelit Ján Lašák, který v play-off odchytal většinu duelů Liberce. „Ofenziva je velká zbraň Komety, jména v týmu má neskutečná,“ říká liberecký kouč Filip Pešán na klubovém webu.

Kometa vyzrála

Poslední brněnský titul je starý už 51 let. Od návratu mezi domácí elitu v roce 2009 je však Kometa v boji o zlato už potřetí. Obě předchozí neúspěšná finále pamatuje například kapitán Leoš Čermák. „Kluci, kteří tady zůstali, zestárli, vyspěli, mají větší zkušenosti. Tým je zdravý, sebevědomý,“ libuje si zkušený útočník.Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK

V letošním play-off byla cesta Komety do finále nejkratší – potřebovala jen deset utkání, kdežto v roce 2012 čtrnáct a o dva roky později třináct. „Jsme méně unavení. Je to určitě lepší, než jít do finále zdevastovaný z předešlých sérií,“ potvrzuje Čermák.

Zcela kompletní však Kometa není, stále netrénují obránce Jan Štencel a útočníci Tomáš Vincour s Janem Káňou. Po srážce u mantinelu v šestém semifinále zůstává nejistý start zadáka Ondřeje Němce.

Naopak Liberci se vrací do sestavy uzdravené útočné eso Michal Bulíř, který vynechal celé semifinále. „Liberec má dobrý systém, dobře brání. Hodně přistupuje s útočníky v útočné třetině. Musíme si pomáhat a hlavně neztrácet puky ve středním pásmu,“ hledá recept brněnský útočník Hynek Zohorna, který v play-off nastřádal dva góly a šest asistencí.

Ofenzivu Komety vydatně podporuje obránce Jakub Krejčík (vpravo), Liberec zase sází na Radima Šimka.
Finále extraligy mezi Kometou a Libercem? Boj kompaktních titánů

Do DRFG Areny v Brně se série přesune ke třetímu a čtvrtému zápasu v úterý a středu.