Úterní výhru 3:0 na ledě Komety přinesly slepené góly Jozefa Kováčika a Marka Kvapila ve 13. minutě utkání. Zbytek zápasu už Brno poctivě odbránilo a od titulu ho dělí jediná výhra. Tu mže přidat už ve středu.

ÚVODNÍ GÓL POSVĚTILO VIDEO

„Po dvě třetiny jsme byli lepším týmem. Hrozně nerad bych prohrál gólem, který svět neviděl," glosoval trenér Liberce Filip Pešán úvodní spornou branku Komety, kterou musel posvětit videorozhodčí.

„Ve středu se budeme snažit nedostat gól. Kometa bude chtít sérii ukončit, my chceme sérii vrátit do Liberce," dodal Pešán, který postrádal zraněné obránce Ondřeje Vitáska, Martina Ševce a útočníka Michala Bulíře.

Severočeši dojeli na chabou koncovku. „My máme tlak a nic, oni mají dvě šance a dají dva góly. Pořád se to opakuje, už je to degradující," ulevil si liberecký obránce Adam Jánošík.

Tygři měli i po druhém finálovém utkání s Brnem důvod ke smutku. Vpravo Jan Stránský
Mistrovi teče do bot. Brno vyhrálo v Liberci i druhé finále

„Hodně se nadřeme na gól, nepadá nám to tam," kroutil hlavou Petr Kolmann, který si připsal první start v letošním play off.

„Hlavně si cením třetí třetiny, kdy jsme to odbránili a dovedli do vítězného konce," řekl asistent kouče Komety Kamil Pokorný. „Na čtvrtý zápas se zkoncentrujeme a budeme chtít zase vyhrát."

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)Branky a nahrávky: 13. Kováčik (J. Krejčík), 13. M. Kvapil (J. Hruška), 59. Zaťovič (L. Čermák). Rozhodčí: Pešina, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 3:0.
Brno: Čiliak - O. Němec, J. Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, Trška - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Mallet, H. Zohorna, Havránek - Haščák, L. Čermák, Zaťovič - Vondráček, Dočekal, R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Haken a Pešout.
Liberec: Lašák - R. Šimek, Jánošík, Plutnar, Derner, Mojžíš, Kolmann, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, Radivojevič - Valský, L. Krenželok, Svačina - Bartovič, Bližňák, Ordoš - J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.