Se svým výkonem určitě musíte být spokojený, že?
Ano, cítil jsem se výborně. Dvakrát jsme využili přesilovku, což jsme potřebovali, jelikož naše první lajna nehrála v poslední době úplně tak, jak by chtěla. Jsem rád, že jsme to prolomili. Nakonec právě tyto branky byly vítězné, důležité ale hlavně je, že jsme vyhráli.

Motivace ke skórování je určitě v play-off ještě větší. Jak moc góly těší?
Vždy potěší. Cítil jsem se dobře už ráno před zápasem, takže jsem věřil, že to tam spadne. Play-off je ale o celém mužstvu a statečně bojovali úplně všichni.Opět nás navíc podržel Ján Lašák. Byla to prostě perfektní týmová práce.

Na konci základní části vás trápily přesilovky. Co bylo tentokrát jinak?
Víme, že je velmi důležité, aby brankáři clonil hráč. Při prvním gólu to tak přesně bylo a druhý padl po perfektní přihrávce Vladimíra Svačiny. Kritické pro nás je, že jsme během přesilových her hráli hodně s kotoučem a po ztrátě se nám dařilo ho vybojovat zpět. To byl případ mé druhé branky. Celé to je o obětavosti a vůli bojovat o ztracené puky.

První zápasy přinesly vyrovnané bitvy, i tak jedete do Plzně s náskokem. Co v duelech rozhodlo?
Jednoznačně využité přesilovky a poctivá hra celého týmu. Myslím, že mužstvo ukázalo obrovský charakter, navíc za námi stál výborná Ján Lašák. To vše posouvá tým dopředu. To je ten recept k vítězství.

Na co bude potřeba dávat na západě Čech pozor?
Tušili jsme, že proti nám nastoupí úplně jinak než v prvním zápase. Tak nějak to bylo cítit a hráli výborně. Věděli jsme, že to bude nepříjemný soupeř, naše poctivá hra mu ale moc nedovolila. Jsem rád, že jsme našli tu správnou cestu.

KRYŠTOF ROSSMANN