V dalším kole hokejového přeboru vyšli liberečtí hokejisté naprázdno. PSK bez tří beků v Lomnici a vojáci z VTJ doma s Českou Lípou.

Lomnice nad Popelkou - PSK Liberec 7:2 (3:1, 2:0, 2:1)

V utkání s prvním celkem soutěže byli hráči PSK oslabeni o tři obránce základní sestavy a bylo to, hlavně v první třetině, hodně vidět. Lomničtí díky slabší obraně PSK vyráželi do nebezpečných brejků a co hlavně, zkušeně je zakončovali a nedávali libereckému brankářovi Pyrochtovi sebemenší šanci. Za hosty se v této třetině prosadil pouze důrazný Šorejs. Ve druhé a třetí třetině se podařilo hráčům PSK zvýšit obrátky a srovnat tak krok s pohodově hrajícími domácími, ale střelecky vycházeli naprázdno a naopak tradiční střelci HC Lomnice přidávali i přes kvalitní výkon Pyrochty jednu branku za druhou a potvrdili tak, že nevedou tabulku severočeského krajského přeboru náhodou. V závěru v oslabení pouze kosmeticky upravil výsledek kapitán Ubry po milimetrové přihrávce Maděry.

Branky: 1. Rudiš (Junek, Syrovátka J.), 5. Vašek (Knap), 10. Rudiš (Junek), 34. Vašek (Lacek, Knap), 37. Lemfeld (Vašek, Vágenknecht), 42. Lemfeld (Knap, Vašek), 50. Junek (Rudiš) - 14. Šorejs (Kotrč), 60. Ubry (Maděra). Vyloučení: 3:5. PSK: Pyrochta - Kapoun - Zákoutský Jan, Šebesta Jan - Zákoutský Jiří, Šostý - Maděra - Francl, Kotrč - Šorejs - Šebesta - Jakub, Beníšek - Potocký Ubry. Trenér: Jaroslav Kolařík.

VTJ Liberec - HC Česká Lípa 4:5 (1:1, 1:3, 2:1)

Vzhledem k tomu, že domácí mají jistou play-off, nastoupila družina trenéra Šestáka se všemi svými veterány. Predátoři začali utkání až v nečekaně rychlém tempu. Do osudu utkání poprvé zasáhl rozhodčí Krejbich ve třetí minutě, když penalizoval lavičku domácích za příliš mnoho hráčů na ledě. Skóre utkání se poprvé měnilo v 5. minutě, když se v oslabení nebojácně do útoku vydal V. Tomíček a dovezl kotouč až do branky. Vojáci se ale z vedení neradovali dlouho, když Predátoři využili přesilovku. Hosté od té doby zcela jasně dominovali a vojáci jen těžko hledali recept na jejich útočný hokej. Do II. třetiny vstoupili opět aktivněji hosté, kterých byl plný led a vojáci jen přihlíželi jejich útočným akcím. Ve 26. šli Predátoři poprvé v utkání do vedení, to když si přihrávku Rašína srazil dojíždějící obránce VTJ do vlastní sítě. Vojáci ale dokázali vzápětí kontrovat. Šnajdr přesný pasem našel v prostoru mezikruží matadora Svobodu a ten přesnou střelou k tyči srovnal. Zanedlouho se Predátoři v rozmezích tří minut prosadili ještě dvakrát a navýšili na 2:4. Před poslední třetinou zamíchali trenéři sestavou a rázem se vojáci zlepšili. Nejprve snížil V. Tomíček a vojáci přebrali aktivitu. Sedm minut před koncem domácí předvedli nejpohlednější akci. Hbitý kapitán Herda zachytil špatnou rozehrávku hostů, našel před brankou osamoceného Tomíčka, který mu kotouč ještě vrátil a Herda pohodlně srovnal na 4:4. Vojáci se dál pouštěli do útoku a měli několik velice slibných šancí. Jenže deset vteřin před koncem obránci VTJ podklouzla na útočné modré brusle a Lípa najednou měla brejk dva na jednoho. Tuto možnost využila a v poslední vteřině vstřelila vítězný gól.

Branky: 5. Tomíček V. (Dvořák), 28. Svoboda (Šnajdr, Urban), 48. Tomíček V. (Duda, Beránek), 53. Herda (Tomíček V.) 5. Čižmar, 26. Rašín (Peterka, Čižmar), 31. Zet (Krupička, Peterka), 34. Novák (Bauer, Rašín), 60. Holčák (Bauer). Vyloučení: 4:3. VTJ: J. Tomíček Chládek, Urban, Beránek, Arlt, Bretl, Duda, Horáček Herda, Burkoň, Šesták, V. Tomíček, Dvořák, Pěnkava, Psota, Svoboda, Šnajdr.

Příští utkání sehraje PSK Liberec ve Svijanské aréně v neděli 2. února od 18 hodin proti HC Frýdlant. VTJ má volno a hraje až v sobotu 8. února na ledě Lomnice nad Popelkou.