Severočeši naopak přišli o šňůru tří vítězství v řadě. Zápas rozhodl už ve 27. minutě útočník Jiří Ondráček.

„O výsledek a o body jsme přišli ve druhé třetině, kdy jsme byli šestkrát vyloučení. Oba góly jsme dostali v oslabení, to si myslím, že byl důvod našeho neúspěchu," povzdechl si liberecký asistent trenéra Milan Černý.

Zlín stále trápí obsazení obrany, zranění jsou Valenta a Řezníček, Horákovi běží trest. První šance ke skórování se naskytla hostům, když se na trestnou lavici usadil nejprve Matějíček, za 41 vteřin ho následoval i Kotvan. Ale Libereckým stačilo pouhých deset sekund, když se prosadil střelou mezi Štůralovy betony Vampola. Vyrovnat mohli Ševci při čtyřminutové přesilovce, ale Lašák puk za svá záda nepustil. Liberecký brankář byl pozorný i při pokusech Marušáka.

Domácím se podařilo vyrovnat při hře ve čtyřech proti třem zásluhou Marušáka. Jen pár vteřin po inkasované brance šli hosté do tří znovu, ale 88 sekund trvající těžkou chvíli Liberec tentokrát zvládl. Ve 27. minutě už Zlín vedl. Při vyloučení Gřegořka dorazil střelu Říčky za záda Lašáka Ondráček. Třetí gól Zlína mohli přidat Sedláček či Köhler, ale nestalo se tak. Na druhé straně zahrozil Jass, na Štůralu si ovšem nepřišel.

Po pauze mohl zlínské vedení navýšit Říčka, ale v přečíslení s Kubišem neuspěl. Poté našlápl Svoboda a řítil se na Lašáka, byl však faulován. Blízko branky byl Okál, který po přihrávce Šťastného zakončoval do poloprázdné brány, trefil však jen horní tyč. V polovině třetí části nebezpečně zakončoval Sedláček, pak se ještě pobil s Dernerem. Při vyloučení Kotvana zahrozil Bartek a šikovnou tečí i Vampola. Minutu a půl před koncem třetí třetiny liberecký kouč Čada odvolal Lašáka, v power play ale domácí Tygry k ničemu nepustili.

„Byl to pro nás psychicky náročný zápas z pohledu toho, že jsme potřebovali vyhrát za tři body. Bohužel jako tradičně jsme pokazili vstup do utkání, kdy jsme soupeři věnovali dvojnásobnou přesilovku, kterou využil. Celou první třetinu jsme se hledali, trápili. Do toho srovnání si myslím, že soupeř byl lepší, ale my jsme tím srovnali i hru. A když jsme šli do vedení, tak jsme to měli snazší v tom, že jsme si mohli počkat na nějaký brejk a nemuseli jsme pořád tvořit. Dnes to byl boj, my jsme si ty body vyválčili a jsme za to rádi," dodal trenér Juraj Jurík.