Liberec vedl po dvaceti minutách 3:1, druhou třetrinu však nezvládl a mistrům, kteří vyhráli na střely 46:16, se cesta za obhajobou titulu zkomplikovala. Hrdinou zápasu byl hostující Indrák, který si připsal hattrick.

Do první šance utkání se po pár vteřinách zápasu dostal domácí Jelínek, brankáře Machovského však překonat nedokázal. A tak šla do vedení Plzeň. Vyloučení Ševce potrestal Lev, jenž překvapil Willa střelou přes obránce.

V další minutě však dostali výhodu přesilové hry i Tygři a i oni ji využili. Ševcovu ideální přihrávku mezi obránce zužitkoval Valský. I pod další gól se podepsala nedisciplinovanost hostů. Na trestnou lavici putovali Hrnka se Lvem a Liberec přesilovku pět na tři za deset sekund využil. Do vedení jej posunul Bulíř.

Dvojnásobnou početní výhodu měli poté i Západočeši, ale nevyužili ji. Jedinou příležitost měl Kubalík, Will byl ale připraven a zlikvidoval i velkou šanci Kadlece v pokračující klasické přesilovce.

V 16. minutě Bartovič potrestal plzeňskou chybu v rozehrávce a zdálo se, že bude rozhodnuto. Navíc následně mohlo být pro hosty ještě hůře, s Bulířovou gólovou šancí si ale Machovský poradil.

Ve druhé třetině se ale obraz hry zcela změnil a Indiáni zápas otočili. Hned ve 21. minutě snížil Indrák, a když poté v přesilové hře nedokázal vrátit domácím zpět dvoubrankové vedení Bulíř, začala se prosazovat Plzeň a zejména mimořádně střelecky disponovaný Indrák.

Jedenadvacetiletý útočník v početní výhodě ve 30. minutě vyrovnal a Wil opustil domácí branku. Trenér Pešán místo něj na led poslal Lašáka, ráz hry v této třetině to však nezměnilo. Posunout Liberec zpět do vedení mohli Valský nebo Vantuch, ani jeden z nich však Makovského nepřekonal. Zato hosté s šancemi naložili lépe. O čtvrtý gól se postaral Stach a následně dokonal hattrick Indrák.

Liberec se poté tlačil do útoku, snažil se snížit a zabránit pokračování série, narážel však na spolehlivého Machovského. Zatímco jeho počet zákroků neustále narůstal, Lašák byl bez práce. Soustavný nápor však ke snížení nevedl. V 57. minutě mohl definitivně rozhodnout Schleiss, brejk ale neproměnil. Hosty to ale nakonec mrzet nemuselo, Liberec nedokázal snížit ani při dlouhé power play.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 3:5 (3:1, 0:4, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Valský (Ševc, Bartovič), 9. Bulíř (R. Šimek, Radivojevič), 16. Bartovič (L. Krenželok) - 5. Lev (Indrák, Kadlec), 21. Indrák (Kratěna, D. Kubalík), 30. Indrák (D. Kubalík, Kratěna), 35. Stach (Lev), 38. Indrák (T. Svoboda). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:2. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

Sestavy:

Liberec: Will (30. Lašák) - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner, od 21. navíc Pyrochta - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, Vantuch, Svačina - J. Stránský, Bližňák, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Čerešňák, Kvasnička, Pulpán, D. Sklenička - Indrák, Kratěna, T. Svoboda - Lev, Stach, D. Kubalík - M. Procházka, Preisinger, Schleiss - Hrnka, Kracík, Koreis. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.