„Byli jsme dobře připravení, odehráli jsme skvělý zápas, ale jedeme dál," prohlásil liberecký brankář Ján Lašák, jenž v play off české extraligy vychytal už osmou nulu, včera na boleslavském ledě předvedl 19 zákroků.

„Liberec byl lepší, vede 3:0 na zápasy, nedá se nic dělat… Byli jsme horší, člověk je zničený. Chtěli jsme na ně vletět, ale místo toho jsme dostali gól. Ale nevzdáme to," slíbil mladoboleslavský lídr obránce Marek Trončinský.

Tygři se ve Škoenergo aréně představili nečekaně bez kapitána Výtiska, do sestavy se naopak po disciplinárním trestu vrátil útočník Jelínek. „Po herní pauze jsem se rozkoukával, snažil jsem se to klukům hlavně nezkazit," uvedl skromně navrátilec po trestu Petr Jelínek. Hostům se ideálně vydařil vstup do zápasu. Již po 54 sekundách se dostali do vedení, když Ritticha překonal Řepík.

V 8. minutě se na ledě poprvé začalo výrazněji jiskřit. Po šarvátkách před Lašákovou brankou však šli domácí do tří, neboť už předtím seděl Klepiš na trestné lavici. Severočeši sice 72 sekund dlouhou výhodu dvou hráčů na ledě nevyužili, následnou klasickou přesilovku ale už ano. Přesně zamířil Vampola.

O dvě minuty později se do další šarvátky dostali Klepiš 
s Mojžíšem a vyprodaný stadion byl svědkem dalších početních výhod. Více než minutu v pěti proti třem si zahráli i Středočeši, ani oni se ale střelecky neprosadili.

Ve druhé třetině změnili domácí trenéři složení útočných formací a začali hrát jen na tři pětky. Liberec však pozorně bránil a nepouštěl soupeře do šancí. Lašák navíc chytal spolehlivě a domácím se nedařily ani přesilové hry.

Severočeši byli v početních výhodách mnohem efektivnější, což dokázal v 31. minutě Mojžíš, jehož tečovaná střela skončila za Rittichem. Nejblíže gólu byli domácí při Řepíkově trestu, Lašák však udržel puk před čárou.

Po chybě Trončinského mohl definitivně rozhodnout Bulíř, Rittich však jeho nájezd zlikvidoval. Vzápětí si poradil i s Řepíkovým pokusem, a když jej v 38. minutě překonal Jelínek, rozhodčí gól neuznali pro sporné postavení útočícího hráče v brankovišti.

Hosty, z jejichž sestavy již 
v první třetině vypadl zřejmě zraněný útočník Birner, to ale nemuselo mrzet. Bez větších problémů dovedli duel do vítězného konce, i když nevyužili další přesilovku pět na tři, tentokrát trvající 32 sekund.

TŘETÍ SEMIFINÁLE

BK MLADÁ BOLESLAV – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Řepík (Bulíř, Birner), 9. Vampola (Řepík), 31. Mojžíš (Radivojevič, Řepík). Rozhodčí: Hribik, Šír – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 13:12, navíc Urban, Lenc (oba M. Boleslav) oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Rýgl, Trončinský, Robar, Kučný, Ovčačík – Klimenta, Klepiš, Lenc – Jarůšek, Urban, Pacovský – Hyka, Bárta, L. Pabiška – M. Látal, R. Hruška, Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Liberec: Lašák – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Plutnar, Kajínek – Bakoš, Vampola, Radivojevič – Řepík, Bulíř, Birner – Valský, P. Jelínek, Krenželok – Stránský, Lakatoš, D. Špaček – Ordoš. Trenéři: F. Pešán a V. Čermák.