Teď se jeho čas pod Ještědem naplnil. Lašákovi v Liberci vypršela smlouva a nové se nedočkal. Severočeši chtějí vsadit na talentovaného Romana Willa, který se letos osvědčil jako zdatná náhrada za slovenského veterána.

Dominik Lakatoš
Z Lakatoše se stává žhavé zboží. Jak dlouho vydrží pod Ještědem?

„Ukončení spolupráce s Jánkem Lašákem pro nás nebylo lehké rozhodnutí. Jánko je bezesporu brankář vysoké kvality, což během své kariéry nesčetněkrát potvrdil jak na mezinárodní, tak na klubové scéně. V Liberci je významně podepsán pod nejvýraznější úspěchy klubu, samozřejmě především pod ziskem mistrovského titulu. Přesto jsme se rozhodli, vzhledem k naší strategii v doplňování kádru, další kontrakt hráči nenabídnout. V nové sezoně chceme výrazně stavět na Romanu Willovi, kterého ve dvojici doplníme dalším mladým brankářem," uvedl na klubovém webu trenér a sportovní ředitel Tygrů Filip Pešán. „Bohužel v hektických dnech bezprostředně po skončení sezony nebylo možné se s Jánem rozloučit důstojněji, už teď je jisté, že tak chceme učinit v některém z prvních zápasů nového extraligového ročníku."

Osmatřicetiletá slovenská legenda, která přišla pod Ještěd během sezony 2013/14, si v posledním utkání poranila koleno. Lašák zvažoval i konec kariéry. „Možná mě čeká důležitá operace. Potřebuji teď načerpat nové síly, abych získal chuť. Neřeším tedy ani žádné další konkrétní angažmá," uvedl mistr světa. Tento týden ho čeká vyšetření, jež by mělo potvrdit, nebo vyvrátit podezření na přetržený kolenní vaz. Pokud mu to zdraví dovolí, končit s hokejem by chtěl tam, kde kariéru začínal - ve Zvolenu.