Celkově je Jan Výtisk teprve osmým kapitánem Bílých Tygrů v jejich extraligové historii.

„Je to pro mě velká pocta, které si vážím a zároveň si už teď uvědomuji větší zodpovědnost za celý tým. Méďu jako osobnost nikdo nenahradí, byl to přirozený lídr, ale je třeba pokračovat i bez něj. V kabině se nic výrazně nezmění, sešla se tady dobrá parta, která potáhne za jeden provaz. Fakt pevně věřím, že v nové sezóně budeme vyhrávat a povedeme si lépe než poslední dva roky," přeje si Jan Výtisk ve své nové roli.

Kapitána si dle tradice volí samotní hráči a to formou tajného hlasování, do kterého nijak nezasahují trenéři ani členové vedení klubu. Za Janem Výtiskem se jako další v pořadí umístili Martin Bartek a Petr Gřegořek, kteří tak budou plnit roli asistentů.

Profil: Jan Výtisk začínal s hokejem v šesti letech v ostravské Porubě. Ještě během mládežnických let ovšem zamířil do týmu městského rivala Vítkovic a právě zde se nakonec v osmnácti letech dočkal extraligové premiéry. Již předtím se ale zúčastnil MS „18", na kterém se i přes týmový neúspěch poprvé prokousal do podvědomí odborné hokejové veřejnosti. A jelikož Výtiskova kariéra měla stále vzestupný směr, nemohl obdivovatel Scotta Stevense chybět ani na MS „20" v roce 2001. Odtud si domů přivezl zlatou medaili a doma ve Vítkovicích se navíc pevně usadil v sestavě „A" týmu. Před sezónou 2003/2004 se Výtisk stěhoval do pražské Sparty, hned následující rok se jeho novým působištěm stala Plzeň a v ročníku 2005/2006 už hájil barvy Třince. Zde se během pěti sezón stal symbolem zadních řad a jedním z nejvytěžovanějších obránců Ocelářů. V roce 2009 se ale řízný bek začal propadat třineckou sestavou a řešením se pro Jana Výtiska stal odchod do Liberce. Mistr bodyčeků, který miluje terénní vozy a „bublající" motorky, v Liberci doposud odehrál 5 sezón. Za Tygry nastoupil k 222 zápasů, ve kterých si připsal 31 kanadských bodů. Nutno ovšem podotknout, že Jan Výtisk má především výraznou defenzivní úlohu a v této činnosti je jedním z nejlepších obránců extraligy. To potvrzuje i jeho celkově 2. místo v loňském ročníku novinkové statistiky „Radegast Index", kde se hodnotí úspěšné hity, zblokované střely a nahrávky.