Fanoušci si užili další nevšední hokejové drama, nervy drásající bitvu jen pro silné a odolné povahy. Liberečtí Bílí Tygři ve 32. kole extraligy po heroickém výkonu porazili silně vzdorující Kladno 3:2 v prodloužení, zápas rozhodl až v 64. minutě zkušený domácí kapitán Petr Nedvěd. Extraliga pokračuje v kvapíkovém tempu už dnes, Bílí Tygři se vydají do Karlových Varů.

„Musíme být rádi za dva body. Jako pozitivum vidím to, že jsme dokázali utkání otočit z nepříznivého stavu a vyhrát. Musím však sportovně uznat, že Kladno odehrálo výborný zápas. Hosté byli agresivní, v pohybu, hráli celoplošný hokej a my jsme si za dvě třetiny nedokázali vytvořit pořádnou šanci. Hodně nám pomohl gól na 1:2 na začátku třetí třetiny. V prodloužení se štěstí přiklonilo na naší stranu," přiznal trenér domácích Pavel Hynek.

Hosté urvali pod Ještědem do tabulky cenný bod, na druhou stranu Kladno nedokázalo v Tipsport areně navázat na předešlé tři výhry.

„Pro oba týmy to byl důležitý zápas. Utkání jsme měli dobře rozehrané, bohužel se nám ho nepodařilo dotáhnout ho do vítězného konce. První třetina byla vyrovnaná, ve druhé jsme byli lepší. Nezachytili jsme ale vstup do třetí třetiny, kdy jsme soupeři svými chybami pomohli k vyrovnání. Bod je povzbuzením do další práce," uvedl pro agenturu ČTK nový kladenský trenér Jiří Čelanský, jenž ještě nedávno vedl v nejvyšší soutěži severočeský Chomutov, naposledy pak prvoligovou Kadaň, kde předčasně práci na vlastní žádost ukončil.

Zápas dospěl až do prodloužení. V něm dokonal obrat přesně mířenou střelou pod horní tyč liberecký kapitán Nedvěd. „Jsme rádi, že se nám podařilo utkání otočit. Kladno nás svou hrou nepřekvapilo, podalo velmi bojovný výkon a dvě třetiny mělo navrch. Po druhé třetině bylo potřeba si něco říci v šatně, protože náš výkon nebyl dobrý. Zvýšili jsme obrátky a to byl ten hlavní důvod proč jsme vyhráli. Se soupeři ze spodku tabulky máme problémy, je potřeba to zlepšit," řekl Nedvěd.

Karlovy Vary - Liberec
Začátek zápasu: dnes v 15:30
Vzájemné zápasy: 5:1, 0:1 pp.
Nejproduktivnější hráči: Martin Zaťovič 30/22 (12+10) Petr Nedvěd 31/30 (12+18).
Statistiky brankářů: Tomáš Závorka 2,57, 91,47 a jednou udržel čisté konto Marcel Melicherčík 2,45, 91,19 a třikrát udržel čisté konto, Marek Schwarz 3,39 a 90,89.
Zajímavosti: Energie prohrála tři z posledních čtyř zápasů a získala v této sérii čtyři body. Doma také vyhrála jediný z posledních čtyř duelů a připsala si pět bodů. Liberec v obou uplynulých zápasech venku vstřelil shodně tři branky, ale přitom si nepřipsal ani bod.