Tentokrát ale o několik desítek kilometrů severněji. Stal se hráčem Bílých Tygrů a v jejich dresu sev neděli představil právěv Mladé Boleslavi. A opět potvrdil pozici statisticky nejlepšího gólmana soutěže, inkasoval jen jednou a i díky jeho výkonu Liberec vyhrál 3:1.

„Máme dobrého trenéra brankářů a skvělé obránce. Sice nám dva nejlepší z nich chyběli, ale skvěle je zastoupili ostatní a také kluci, co přišli pomoci z Benátek," řekl Will po utkání a pochválil své spoluhráče. Liberec zatím dostal v soutěži jen 68 branek, nejméně ze všech týmů.

Mladá Boleslav je nejčastěji střílející mužstvo v extralize, takže jste si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Z 36 střel vás překonal jen váš velký kamarád Lenc…
Ztracené čisté konto mě nemrzí. Důležité je, že jsme vyhráli. A že gól dal zrovna Lencík? Alespoň dostane nějaké prémie (smích).

Pomohla vám znalost místního prostředí i hráčů?
Asi to bylo spíš naopak. Zrovna s Radanem (Lencem) jsme trávili na ledě hodně časui po tréninku, takže se oba známe dokonale. Ale dneska mi to bylo spíš na škodu. Ze začátku jsem o tom hodně přemýšlel a řešil to. Pak jsem to ale pustil z hlavy a hned se mi chytalo lépe.

Byl pro vás návrat do Mladé Boleslavi speciální?
Ano. Já to tady mám pořád hrozně rád. Přeci jenom jsem tady strávil šest let, přítelkyně je z Boleslavi a já tady mám pořád spoustu kamarádů. Jsem strašně rád, že se mi tady podařilo vyhrát.

V závěru zápasu jste se měl co ohánět, ale šestnáctou výhru sezony v 25 startu jste dokázal uhájit…
Boleslav v závěru stupňovala svůj tlak, ale kluci obětavě bojovali, několik střel i zblokovali. V závěru jsme za to byli odměněni pojišťovacím gólem a vezeme si tři body.

O brankoviště se pravidelně dělíte se zkušeným Lašákem. Jak spolu vycházíte?
Skvěle se mi s ním spolupracuje. Sice je mezi námi věkový rozdíl, ale mě to tak vůbec nepřijde. Prostě oba dva milujeme hokej, a to máme společné.