Adam Dlouhý dokázal, že vítězství a body pro něj nejsou všechno. V prestižním derby s Chomutovem totiž projevil gesto fair play. Běžela klíčová pasáž utkání. Rozhodčí v poslední třetině za stavu 1:1 odpískali faul na Dlouhého, ten však předvedl málo vídaný čin. Útočník Tygrů arbitrům vysvětlil, že by se vylučovat nemělo. „K žádnému kontaktu nedošlo,“ přiznal. Trest byl zrušen a možná i kvůli tomuhle nevšednímu momentu Liberečtí zápas ztratili 1:4.

„Ve středním pásmu jsem skočil po puku, abych ho zkusil přišťouchnout na spoluhráče. Snažil jsem se na něj co nejrychleji natáhnout. Rozhodně to nebyl žádný nafilmovaný pád, vždyť ani nedošlo k žádnému kontaktu s protihráčem,“ vysvětlil Dlouhý.

V utkání 7. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov, které se hrálo v Home Credit areně, svádí souboj domácí Michal Bulíř (vpravo) a chomutovský Juraj Valach.
Derby severu mělo říz! Chomutov je po vítězství zpět v čele extraligy

Když si všiml, že rozhodčí chtějí vylučovat, ani ho nenapadlo, že by zatloukal. „V první chvíli jsem ani nevěděl, že se píská faul na mě. Když jsem se to dozvěděl, hned jsem to jel rozhodčím vysvětlit a oni faul odvolali. Takhle by se v takové situaci měl zachovat každý.“
Sportovní gesto ocenili i spoluhráči, přestože tím přišli o výhodu. „Kluci mě pochválili, že jsem se přiznal. Za půl minuty tam stejně byl faul a my měli přesilovku. Bohužel jsme ji nevyužili,“ pokrčil rameny.

Právě nevyužité přesilovky stály Tygry body. Proti Pirátům nevyužili ani dvojnásobnou převahu. „Chomutov skvěle bránil, těžko jsme se k nim dostávali. Přesto si myslím, že v domácích zápasech bychom měli mít mnohem větší tlak do brány a vytvořit si ještě víc šancí,“ mrzela Dlouhého první domácí ztráta.