BHK Turnov - Slavoj Liberec 4:5 (4:2, 0:1, 0:2)

Slavoj začal zostra a hned v 1. minutě se trefil Herda. Pak však otěže utkání převzali domácí. Svým výborným pohybem jednoznačně přehrávali hosty a brankář Hýbner, který nastoupil za zraněného Tomíčka, měl plné ruce práce. Přesto lovil puk ze své sítě za první třetinu čtyřikrát. Slavoj pouze korigoval výsledek z hole Špaka. Do druhé třetiny nastoupil Slavoj s pozměněnou sestavou, a to se projevilo na zlepšené hře, hlavně v obraně. A když už to vypadalo, že v této třetině žádná branka nepadne, trefil se pouhé čtyři vteřiny před koncem střelec Slavoje Herda. Třetí třetina se velmi podobala té druhé, šance byly na obou stranách, ale oba brankáři je spolehlivě likvidovali, ten hostující dokonce úspěšně čelil trestnému střílení bývalého extraligového hráče Bílých Tygrů Jankovýcha. A když už zbývaly necelé dvě minuty do konce utkání, ujel obraně domácích Šesták a střelou do víka Bažantovy branky srovnal na 4:4. A necelou minutu před koncem utkání po chybě na modré ujel hráč Slavoje Burkoň a zvýšil dokonce na 5:4 pro hosty. Na to již domácí nedokázali odpovědět, a tak již potřetí za sebou prohráli dobře rozehraný zápas o jednu jedinou branku.

Branky a nahrávky: 5. Maděra (Isach, Baran), 9. Mizerík (Jágr), 16. Drapák (Řezníček), 20. Isach (Baran) 1. Herda (Šesták, V. Tomíček), 15. Špak (Svoboda, Burkoň), 40. Herda (Beránek, Svoboda), 59. Šesták (Herda, Beránek), 60. Burkoň (Herda). Rozhodčí: Hrubý - Kájínek, Novák. Vyloučení: 3:7, + Mizerík (T) OK, bez využití. Slavoj: Hýbner - Herda, Tomíček V., Burkoň, Šnajdr, Psota, Beránek, Duda, Horáček, Šebesta, Číž, Kapoun, Špak, Šesták, Svoboda, Valenta, Kožnar.

TS Varnsdorf - Frýdlant 3:5 (3:1, 0:1, 0:3)

Hosté v úvodu soupeře podcenili a hráli velmi lehkovážně. Varnsdorf po zásluze trestal již v 1. minutě přesnou trefou Matějky. Ani brzký inkasovaný gól Frýdlant neprobudil, chyběl mu pohyb, důraz v osobních soubojích a větší nasazení. Domácí byli lepší a odměnou jim byl druhý gól. V 17. minutě se hostům podařilo snížit, když se ihned po vhazování šťastně trefil Mikan. Poté Frýdlantští hráli přesilovku, ale tak špatně, že po sérii chyb v obranném pásmu inkasovali. Do II. třetiny ale nastoupil jiný Frýdlant. Zlepšil se ve všech herních činnostech, důrazně napadal rozehrávku a začal častěji střílet. Soupeře tlačil, ale koncovka šancí postrádala větší důraz. Kontaktního gólu se hosté dočkali až ve 35. minutě, kdy se po dobrém tlaku do brány prosadil nejzkušenější hráč Jiří Peřina. Domácí hrozili z ojedinělých brejků, s těmi si ale dokázal poradit brankář Blažek. Do závěrečné třetiny vstupovali hosté s jednobrankovým mankem a odhodláním zápas zvrátit. Pomohla přesilovka, kterou po Kotrčově přihrávce využil kapitán Pešek a vyrovnal na 3:3. To již byl Frýdlant jasně lepší a domácí si často pomáhali nedovolenými zákroky. Z jedné přesilovky, v čase 53:55, se prosadil opět Pešek a poprvé v utkání dostal hosty do vedení. Varnsdorf tak musel více otevřít hru a zapomínal na zadní vrátka. Dvě minuty před koncem se po dobře sehraném protiútoku podruhé v zápase prosadil Jiří Peřina a dal tak definitivní podobu výsledku utkání.

Branky a nahrávky: 1. Matějka (Laakso), 12. Bafia (Oplt), 19. Falta (Laakso) 17. Mikan (J. Peřina), 35. J. Peřina (Potocký), 44. Pešek - (Kotrč), 54. Pešek (J. Čejka), 58. J. Peřina. Rozhodčí: L. Mizera - Pevný, D. Mizera. Vyloučení: 8:4, využití: 0:2, v oslabení: 1:0. Frýdlant: Blažek - P. Peřina, Erlebach, J. Čejka, Pešek, Němeček, Mikan - Vološín, J. Peřina, Potocký - Hodač, Šostý, Kotrč - M. Čejka, Beníšek, Velechovský.

V sobotu 14. listopadu se na frýdlantském ledě hraje derby, kdy od 17 hodin hraje domácí HC s HC Slavojem Liberec.