Severočeši byli v úvodní třetině aktivnější. V první šanci byl Bulíř, ale Čiliak ho vychytal. V deváté minutě si oba vzájemný minisouboj zopakovali, dopadl se stejným výsledkem. Domácí hráli vzápětí první přesilovku zápasu, při níž se do úniku dostal brněnský kapitán Čermák, ale byl už na ledě příliš dlouho a únava sehrála své - Šimek ho ještě před zakončením stihl dohnat a šanci zmařit.

Ve 13. minutě dokázal Ordoš prostrčit chytře kotouč na Krenželoka, jenže ten ani na dva pokusy nedokázal překonat Čiliaka. Kometa o sobě dala trochu více vědět s blížící se přestávkou při své první přesilovce, Will v liberecké brance byl však velmi pozorný. Ve velké příležitosti neuspěl už při hře v pěti na obou stranách Erat.

PŘEKVAPIVÉ NAHOZENÍ

Kometa jako kdyby zjistila, že úřadující šampion je zranitelný. A pořádně šlápla do nástupu do druhé dvacetiminutovky. Nejprve minul Káňa, ale pak ukončil obléhání liberecké branky Trška, jehož nahození od modré čáry překvapivě skončilo až za Willovými zády. Jen krátce po opětovném zahájení hry pálil z ideální pozice těsně mimo tyče Ondřej Němec.

Liberečtí mohli odpovědět při přečíslení čtyři na dva, které zakončoval aktivní Bulíř, jenže ani nadvakrát nenašel recept na Čiliaka. Brněnský gólman i nadále zářil. Výtečně vychytal Jelínka, při hře čtyři na čtyři pak na něho uháněl Bartovič, ani s blafákem do bekhendu však neuspěl.

V úvodu třetího dějství měli domácí k dispozici 21 vteřin přesilové hry pět na tři, ale zahrozili až při následné klasické početní výhodě, během níž se kotouč zvolna kutálel do hostující branky, avšak Čiliak ho vleže stihl odpálit svou holí. V 50. minutě mohl zvýšit Zohorna, při oslabení ale trefil jen tyč. Co se nepodařilo jemu, napravil Erat, jenž těsně před Willem tečoval Kováčikovu nabídku.

Představení Bílých Tygrů se měnilo v čím dál větší křeč a po vyloučení Šimka to s nimi nevypadalo dobře, jenže pak našlápl Bartovič, využil toho, že Bartejs přišel o hůl a bekhendem překonal Čiliaka. Po dlouhých 154 minutách a 59 vteřinách tak ukončil střelecký půst Severočechů. Ti to v závěru zkusili dlouho bez brankáře, na vyrovnání už ale nedosáhli.