Se šancemi Bílých Tygrů to v zápase proti Pardubicím vypadalo bledě, v poslední pětiminutovce ale zatlačili svého soupeře a smazali dvoubrankové manko. V samostatných nájezdech liberecký obrat dokonal Michal Bulíř, Severočeši se tak radovali z výhry 3:2.

Zejména zásluhou obou mužů v brankách (Lašák Kristan) svítil po úvodních dvaceti minutách bezbrankový stav.

Tato skutečnost se změnila až ve 24. minutě Radil s Nahodilem roztočili kolotoč, na jehož konci stál Tybor a pohodlně mu stačilo pouze nastavit hokejku 0:1.

V 50. minutě Sýkora zvýšil na dvoubrankový náskok pro Východočechy a vše vyhlíželo pro Liberec černě.

V 57. minutě se však k suverénnímu sólu rozjel Petr Vampola, jenž si poradil se všemi protihráči a nakonec střelou na levou tyč pokořil Kristana. Libereckým snížení na rozdíl jediné branky vlilo do žil novou energii a vrhli vše do útoku.

A dvanáct vteřin před koncem třetího dějství slavili úspěch. Filippi zavezl kotouč do pásma a poslal ho z pravé strany přes brankoviště. Na druhé straně stál připraven Martin Bakoš, který se nemýlil a poslal puk do poloprázdné branky 2:2.

Silný závěr domácích tak poslal souboj do prodloužení, které nabídlo šance na obou stranách, ale ještě nerozhodlo. Tu největší měl Bulíř, jehož střelu do prázdné branky ale fantasticky zastavil obránce Ščotka.

Liberecký útočník ale dostal šanci své zaváhání napravit. V šesté sérii samostatných nájezdů se rozjel a rychlou střelou pod víko dokonal obrat libereckých Bílých Tygrů. Díky trefě Michala Bulíře tak Severočeši oslavili třetí výhru v letošním ročníku, z toho teprve druhou domácí.

Zítra hrají Bílí Tygři Liberec od 18 hodin v Praze se Spartou.