Bílí Tygři se proti švédskému týmu začali střelecky prosazovat po půl hodině hry, kdy během čtyř minut smazali jednogólový náskok třemi trefami. Škoda, že v úvodu III. třetiny nevyužili dvojnásobnou přesilovku, protože pak soupeř vyrovnal a v prodloužení vstřelit rozhodující gól za druhý bod. „V průběhu zápasu jsme měli výkonnostní vlny. Dobře jsme do utkání vstoupili, jenže jsme inkasovali a následnými vyloučeními jsme soupeře dostali do hry. Kluci však oslabení bránili dobře, což byl jeden z klíčů k následnému obratu. Chtíč byl velký, ale bohužel to nevyšlo,“ potvrdil asistent trenéra Karel Mlejnek.

Liberečtí Bílí Tygři. Ilustrační foto.
Champions Hockey League se po roce vrací do liberecké Home Credit Areny

„Växjö byl velmi silný soupeř, takže bod není úplně málo. Začali jsme hodně špatně, pak byl od nás velmi dobrý třígólový obrat, ale z té třetí třetiny se musíme poučit,“ uvedl Martin Bakoš, autor premiérové branky Tygrů. A co říká na neznámý Cardiff? „Má skoro celý tým složený z Kanaďanů, kteří přišli do Evropy, protože v zámoří neměli kvůli extrémnímu přetlaku takový prostor. Dá se čekat, že budou hrát severoamerickým stylem. Bavil jsem se s kluky z Bystrice, kteří s nimi hráli, a můžeme opravdu čekat tvrdou hru. Když se jim v tomto vyrovnáme, věřím, že je hokejově přehrajeme.“ Přitom Cardiff sehrál dobrou přípravu, na jejímž konci porazil i bundesligový Krefeld 6:2.

Liberečtí hokejisté podlehli doma Växjö 3:4 v prodloužení.
Smolná porážka. Liberec na úvod Ligy mistrů nestačil na Växjö

„Od Cardiffu moc nevím, co čekat. Mají v týmu hodně Kanaďanů a asi se to bude docela mydlit. Musíme být chytří a dávat puk hodně od hokejky, abychom nebyli bití. Celkově bude ale letos soutěž velmi kvalitní. Nikdo nemá místo jisté, museli jsme si ho vybojovat. Liga mistrů bude díky tomu určitě prestižnější,“ přiznal kapitán Tygrů Martin Ševc. Program sobotního utkání s Cardiffem uzavře tradiční předsezónní autogramiáda, která odstartuje hodinu po závěrečné siréně zápasu. „Fanouškům se bude podepisovat kompletní A tým a rozhodně doporučujeme tuto příležitost využít, neboť se zároveň jedná o jedinou autogramiádu týmu před startem sezony,“ doplňuje tiskový mluvčí Bílých Tygrů Martin Kadlec.