Úřadující mistr ze severu Čech prohrál druhé utkání z posledních osmi a nevyužil zaváhání třineckého lídra. Vedoucí celek soutěže i přes porážku 1:5 v Hradci Králové nadále o bod zůstává v čele.

Brno šlo rychle do vedení po přesilovkovém gólu Vincoura. Stejný hráč si připsal i asistenci na gól Hynka Zohorny z 55. minuty a o chvilku později přidal pojistku pohotovou střelou zmiňovaný Gulaši.
„Udělali jsme zbytečné fauly, ale nechci to moc komentovat, já mám chytat puky," řekl očividně zklamaný nejlepší hráč utkání liberecký brankář Ján Lašák, který připomínal neprůstřelnou zeď.

„Zápas zlomily až dva rychlé góly v 55. a 56. minutě. Závěr už jsme chtěli kontrolovat. Liberec hrál dobře, byl to velký zápas s obrovským nasazením," uvedl brněnský majitel dvou nedělních kanadských bodů Tomáš Vincour.

Stejně jako brankář Roman Will, který dostal chřipku, k nedělnímu šlágru necestoval na jih Moravy ani liberecký navrátilec Jakub Valský. Forvard, jenž si v sezoně 2015/16 připsal v základní části v dresu Bílých Tygrů 36 kanadských bodů (20+16), není po návratu z KHL a působení ve Slovanu Bratislava ještě na českou nejvyšší soutěž připraven.

Trenér Filip Pešán poskládal sestavu podobně jako při páteční domácí výhře 2:1 nad Vítkovicemi.

Brno se dostalo do vedení díky hned první využité přesilovce v 5. minutě. Jen osm vteřin před koncem početní výhody našel Čermák před brankou hostí Vincoura a ten pohotovou střelou nad levé rameno překonal Lašáka – 1:0. Ten se blýskl pět minut před koncem první třetiny, kdy pohotovou rybičkou zneškodnil domácí brejk a přihrávku Martina Erata na dalšího mazáka Kvapila.

„Zůstal jsem tam sám, jsem rád, že jsem to trefil, zvedl a dal gól. Na Liberec jsme chtěli vlítnout a myslím, že se nám to i podařilo," řekl autor první branky Vincour.
Druhá perioda byla ve znamení soubojů, faulů a častých vylučování na obou stranách. Utkání dostalo náboj a atmosféra ve vyprodané aréně gradovala.

„Zápas byl otevřený, domácím pomohla přesilovka, mi spoustu šancí nevyužili," litoval liberecký obránce Lukáš Derner.

Diváci se bavili, ve třetí třetině se hrál parádní hokej a jen díky skvělým gólmanům Vejmelkovi (vychytal třetí nulu) a Lašákovi, hvězdám večera, neviděli brankové hody. Navíc ve 43. minutě zachránila tygří smečku tyč, kterou trefil brněnský Čermák.

Poslední desetiminutovku dohrávali hosté bez útočníka a nejproduktivnějšího hráče Petra Jelínka, který dostal osobní trest deset minut a trest do konce utkání.
V závěru přidali domácí dvě slepené branky a bylo hotovo. Brno slavilo…

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)Branky a nahrávky: 5. Vincour (L. Čermák, Kováčik), 55. H. Zohorna (Vincour, Haščák), 56. Gulaši (M. Kvapil, Dostálek). Rozhodčí: Polák, Souček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:10, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 7504. Sestavy: Brno: Vejmelka - Kováčik, Bartejs, O. Němec, Štencel, Trška, F. Král, Gulaši, Malec - Vincour, L. Čermák, Haščák - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - H. Zohorna, V. Němec, R. Zohorna - Dostálek, F. Dvořák, Dymáček. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken. Liberec: Lašák - Jánošík, Ševc, Mojžíš, Derner, Pyrochta, Vitásek - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, Mikyska - M. Procházka, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.