Před dvěma pokladnami, prodávajícími vstupenky za 80 korun, stálo krátce před úvodním buly okolo dvou stovek zájemců, kteří přišli na poslední chvíli. Celkem se návštěva vyšplhala na velmi solidních 4654 diváků a potvrdila, že o dobrý hokej je v Liberci zájem. Bylo se na co dívat. Přízeň libereckého publika byla rozložena přibližně stejně mezi oba soupeře, v hledišti byly vidět i ruské vlajky a americké dresy.

Větší náklonnost měli diváci v aréně po úvodní desetiminutovce vůči Rusům, neboť fanouškům se příliš nelíbil nastolený trend švédských rozhodčích, kteří velmi často posílali ruské hráče na trestnou lavici.

Američané z toho navzdory několika předchozím skvělým zákrokům ruského brankáře Bobrovského vytěžili vedoucí gól. Hra se poté přelévala na obě strany a oba celky sklízely za atraktivní pojetí častý aplaus. Nakonec byly šťastnější USA, které jsou po výhře 3:2 již jistými vítězi skupiny a postupují přímo do semifinále.

V odpoledním sobotním utkání porazili Finové Kazachstán jasně 5:0 a mají jistotu čtvrtfinálové účasti.

Kazaši navzdory nedělnímu senzačnímu vítězství nad Švýcarskem (3:1) zůstanou i po Novém roce v Liberci a budou tu hrát spolu se Švýcary, Slováky a Dány ve skupině o udržení. Naopak týmy USA, Ruska a Finska se stěhují k bojům o medaile do Pardubic.

Tamní skupinu A zřejmě vyhrají Švédově, stačí jim bod z dnešního zápasu s ČR.