„Proti Vrchlabí opět dostanou někteří hráči volno. Základní sestava se však pomalu začíná rýsovat. Ještě je ale čas. Jak přesně bude sestava a formace vypadat, se rozhodne těsně před začátkem extraligy,“ uvedl liberecký trenér Dušan Gregor.

V posledním přípravném zápase Liberec remizoval 2:2 s prvoligovou Mladou Boleslaví, kdy po dvou třetinách prohrával 0:2.
„Pro mě je podstatné, že se mužstvo ve třetí části zdravě naštvalo a nepříznivý stav chtělo zvrátit,“ řekl liberecký trenér, kterému rovněž dělá radost stoupající forma uzdraveného Lukáše Pabišky.

„Jeho výkony jsou do budoucna příslibem,“ podotkl.

Vrchlabská farma

Ve Vrchlabí působí řada hokejistů, kteří jsou v podkrkonošském městečku z Liberce na hostování či v minulosti liberecký dres oblékali.
Například Pavel Falta, Rok Pajič, Michal Nevyhoštěný, Karel Vach či Michal Bárta.

Velmi dobře zná vrchlabský hokejový klub například Jan Holub či Ondřej Hruška, kteří v uplynulých sezónách za Vrchlabí rovněž nastupovali.
Liberecké řady ve Vrchlabí možná ještě rozšíří slovenský hokejista Richard Rapač.

„Richard Rapač zůstává v širším kádru Bílých Tygrů a záleží jen na něm, jestli bude nastupovat za Bílé Tygry nebo půjde do naší rezervy ve Vrchlabí. Všechno je otevřené,“ vysvětlil Dušan Gregor.

„Stále má čtrnáct dní na to, aby ukázal, že patří do Liberce. Ale pokud ne, nic se neděje. Hráči ve Vrchlabí jsou sledováni a stále mají dveře do libereckého kádru otevřené,“ řekl Dušan Gregor.

Nedvídek do Třebíče?
Na hostování do prvoligové Třebíče míří brankář Liberce Michal Nedvídek. Jasno by mělo být do konce týdne.
„Chceme, aby odchytal několik zápasů v první lize, a tak nás těší zájem o jeho služby,“ uvedl generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech.

Na liberecké hokejisty ještě čekají dva přípravné zápasy. 4. září na ledě Karlových Varů a 7. září v Berouně.
Extraligu zahájí Bílí Tygři na domácím ledě v Tipsport areně ve čtvrtek 13. září od 17.30, kdy přivítají v severočeském derby nováčka soutěže z Ústí nad Labem.