Cvičení se zúčastnily jednotky kategorie JPO V předurčené k civilní ochraně a ochraně obyvatelstva území okresu Liberec: Světlá pod Ještědem, Liberec - Karlinky, Dětřichov a Kunratice pod metodickým vedením příslušníků HZS LK z oddělení IZS a služeb a z oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení.

Cvičení bylo zaměřeno na seznámení dobrovolných hasičů s kontejnerem nouzového přežití, který má HZS Libereckého kraje od roku 2016 zapůjčen do svého majetku od Správy státních hmotných rezerv. První teoretická část se konala na učebně, kde se cvičící seznámili se zásadami bezpečnosti práce s jednotlivými zařízeními z vybavení kontejneru, s technickými parametry i sekcemi kontejneru nouzového přežití a dalšími důležitými informacemi pro jejich činnost.

Den regionálních potravin 2017.
Ve čtvrtek proběhne na libereckém náměstí 12. ročník Dne regionálních potravin

V další praktické části následovala prohlídka samotného vybavení kontejneru a stavba přístřešků ke kontejneru, ubytovacího stanu i přechodového modulu. Hasiči vyzkoušeli chod elektrocentrály, vnějšího i vnitřního osvětlení stanu, přenosný topný agregát a infrazářiče. Následovalo složení a úklid veškerého vybavení kontejneru nouzového přežití.

Příští sobotu proběhne cvičení na stanici v Jablonci nad Nisou, kde se stejného nácviku zúčastní jednotky sborů dobrovolných hasičů z Desné, Pěnčína - Bratříkova, Rádla, Vlastiboře a Železného Brodu - Těpeř. Dobrovolné jednotky předurčené pro civilní ochranu a ochranu obyvatelstva z území okresů Semily a Česká Lípa čeká obdobné cvičení v příštím roce.

První ročník běžeckého závodu Liberec Nature Run se uskutečnil 7. října v Liberci. Na kratší (12 kilometrů) i delší trať (22 kilometrů) hlavního závodu se postavilo po tisícovce běžců.
FOTO: Liberec Nature Run zavedl běžce do srdce Jizerských hor