Turnaje ve Fotbalovém centru mládeže AC Sparta Praha se zúčastní dvacet družstev a fotbal tak bude hrát na 400 největších talentů, kteří se představí ve 64 zápasech. Tváří mládežnického turnaje je reprezentant Michal Kadlec, který bude přítomen finále a vítězi pak předá pomyslnou vstupenku do evropské kvalifikace Nike Premier Cupu 2013, která začíná 9. května ve slovinské Lublani.

Slovan Liberec, který v lize naposledy rozdrtil Chrudim 11:2, absolvuje prestižní turnaje se šestnácti hráči. Bude hrát v jedné ze čtyř pětičlenných skupin, jejichž složení bude známo až dnes večer. „Nedokážu odhadnout sílu soupeřů, protože s nikým silným jsme na jaře ještě konfrontaci neměli. Jen v přípravě se Spartou, s níž jsme ve výborném zápase remizovali 1:1. Ale nemám strach, že bychom v konfrontaci s nejlepšími propadli. Samozřejmě bude záležet, jak se kluci vyspí…," řekl trenér Nosek.

Účastníci: 1. FC Slovácko, 1. FC Tatran Prešov, AC Sparta Praha, AS Trenčín, FC Baník Ostrava, FC FASTAV Zlín, FC Nitra, FC Slovan Liberec, FC Zbrojovka Brno, FK Baník Sokolov, FK Dukla Banská Bystrica, FK Pardubice, FK Senica, FK Teplice, MFK Zemplín Michalovce, MŠK Žilina, RMSK Cidlina Nový Bydžov, SK Dynamo České Budějovice, SK Sigma Olomouc, SK Slavia Praha.

Nike Premier Cup je celosvětový fotbalový mládežnický projekt, který byl založen roku 1993. Jedná se o největší turnaj na světě, do kterého je každoročně zapojeno přes devět tisíc fotbalových klubů ze 43 zemí.Nike Cup se skládá z jednotlivých národních kvalifikačních kol, následovaných kontinentálními kvalifikacemi a končí velkým celosvětovým finále hraným od roku 2003 pod hlavičkou Manchester United Premier Cup.

Během jeho existence turnajem prošla řada významných fotbalových hráčů, mimo jiné Fernando Torres, Cesc Fabregas, Robinho, Andrés Iniesta, Theo Wallcot, Lionel Messi a další hvězdy světového fotbalu.

Česká republika se do turnaje zapojila od ročníku 1996-1997 a historicky první vítěz FK Zlín se probojoval až do Světového finále hraného v jihoafrickém Kapském Městě.