Nová sociální síť www.FotbaloveProfily.cz, která sdružuje hráče a funkcionáře z celé republiky, vznikla v Liberci. „Jedná se o sociální síť, která funguje na obdobné bázi jako světoznámý LinkedIn, jen s tím rozdílem, že na této nenaleznete pracovní příležitosti nebo pracovníky, ale fotbalové hráče a funkcionáře ze všech klubů, jenž mezi sebou mohou na přímo komunikovat," uvedl pro Deník Ondřej Holeček z Hrádku nad Nisou, který je jedním ze spoluzakladatelů tohoto jistě zajímavého projektu.

Český fotbalový trh na dlani

Síť je určena především pro amatérské hráče, kteří tak o sobě dají svému okolí vědět, a na druhou stranu pro trenéry, kteří by rádi svůj tým vhodně doplnili. Stačí se zdarma zaregistrovat a doplnit si veškeré údaje. Jsou tu detailní a především aktuální informace o všech jedincích, jenž se na fotbalovém trhu pohybují, a to od té nejnižší soutěže po tu nejvyšší. Z Libereckého kraje má profil téměř 60 hráčů. Funkcionáři mohou hledat své kandidáty formou filtrů, aby se jim nezobrazovali ti, o které nemají zájem.

Portál může být prospěšný pro mladé hráče, kteří se z mládežnické kategorie neprobojují do dospělých, a dále pro fotbalisty, jenž hledají nové angažmá apod. Místo si zde najde každý.

Hned po spuštění webovek se přidal bývalý reprezentant Jiří Štajner, jemuž se nápad velice zamlouvá. „Rádi bychom tímto nápadem zpřehlednili celý fotbalový trh. V Česku chybí informace o hráčích, kteří se fotbalem neživí, což je velká škoda, a registrací si každý jedinec může otevřít různé cesty," doplnil Holeček.

Více na www.fotbaloveprofily.cz nebo na Facebooku.