„Ztrácíme šest bodů. Dokud to není úplně matematicky vyloučeno, budeme se o to prát," řekl obránce Slovanu Vladimír Coufal.

Severočeši mají o motivaci postaráno. Už jen kvůli fanouškům chtějí ázerbájdžánského mistra porazit. Vždyť Liberec v hlavní fázi Evropské ligy nezvítězil doma U Nisy už osmkrát za sebou. Dnes bude mít možná poslední šanci to změnit.

„Máme vůči fandům velký dluh v podobě domácího vítězství. Za mého působení jsme doma ve skupině Evropské ligy ještě nevyhráli. Chtěl bych to konečně změnit," doplnil trenér Jindřich Trpišovský, jehož partu dusí série pěti utkání bez vítězství. Už je na čase, aby ji Slovan přetrhl.

Liberečtí fotbalisté potřebují k postupu ze skupiny vyhrát oba zbylé duely a zároveň doufat, že Karabach nezíská ani bod.

Oba celky jsou v rozdílném rozpoložení. Zatímco Karabach, který v létě po dvou remízách jen kvůli menšímu počtu gólů venku vypadl ve 3. předkole Ligy mistrů s Plzní, sedm soutěžních utkání po sobě vyhrál a navíc v nich neinkasoval, Liberec v posledních pěti duelech nezvítězil
 a dal jen jeden gól. O víkendu Severočeši utrpěli porážku 0:3 v derby v Jablonci.

„Mám za sebou nejhorší výsledek za mého působení v Liberci, je to pro nás obrovská ostuda. Uvědomujeme si to, jak hráči, tak my trenéři. Jediné, co můžeme udělat, je to aspoň částečně napravit a vyhrát," řekl Trpišovský. „Několikrát jsme dokázali, že jsme bojovníci, když nepočítám to utkání v Jablonci, kde jsme ukázali svoji odvrácenou tvář. Uděláme vše pro to, abychom to zvládli," dodal.

„Musíme se s tím vyrovnat. Jsme profesionálové, jsme za to placeni. Je jen na nás, jak se k tomu postavíme. Ale musíme podat o 180 stupňů lepší výkon oproti tomu, který jsme předvedli proti Jablonci," prohlásil kapitán Lukáš Pokorný. Ten se po uzdravení letos poprvé představí ve skupině Evropské ligy. Naopak dlouhodobé zranění vyřadilo ze hry jeho stoperského kolegu Davida Hovorku. Chybět bude i klíčový útočník Milan Baroš. Trpišovský už může počítat s Radimem Breitem, který si odpykal trest za vyloučení.

Slovan musí hlavně zlepšit ofenzivu, s devíti brankami má nejhorší útok české ligy. „Co se týče střílení branek, paradoxně nám to jde v Evropské lize lépe než v lize. Víme, že právě vstřelené branky jsou alfou a omegou výsledku. Nejsme v nejlepší pozici a chceme ji zlepšit," dodal kouč.

Klíčový zápas Liberce začne U Nisy ve čtvrtek v 19:00.