Slovan totiž v posledních třech vzájemných zápasech „skláře" vždy porazil, před rokem v jejich království dokonce 3:0, dva góly dával Grigarovi Egon Vůch, někdejší teplická hvězdička. Naposledy pak Liberečtí Teplicím nedovolili ani „ťuk", což má jejich kapitán Admir Ljevaković v živé paměti. „To byl tragický výkon. Dobře si to pamatuju, protože jsem tenkrát ten zápas v rozhovoru hodnotil. Když si na něj vzpomenu, stejně jako na ten domácí debakl, tak mám motivaci proti Slovanu o to větší," tvrdí teplický bijec.

Jeho mužstvo může v sobotu dosáhnout na zajímavý hattrick – zvítězit před svými diváky potřetí v řadě, což se mu naposledy podařilo během báječného podzimu 2013, kdy postupně porazilo Slovácko, Duklu, Jihlavu, Jablonec, Bohemians a Plzeň. „Určitě se o ten hattrick pokusíme. Když zopakujeme výkony, které teď předvádíme, tak si myslím, že bychom neměli mít problém," myslí si Ljevaković. Zároveň ale jedním dechem dodává, že „Slovan je silný mančaft. Začátek ligy se mu nepovedl, hrál do toho i Evropu. Někteří hráči mu odešli a ti, kteří přišli, se do toho ještě dostávali. Ale když se podíváme na jeho kádr, tak určitě patří mezi pět šest top mančaftů ligy," varuje před sobotním soupeřem.

Kromě již zmiňovaného Vůcha a Radima Breiteho, který pod Ještěd putoval v minulém ročníku výměnou za Soungoleho, přijede s Libercem do Teplic i Roman Potočný, další bývalý fotbalista žluto-modrých. „My se hlavně musíme připravit na celý Liberec, není to jen o Potokovi, i když je nepříjemný, ta jeho levačka… Musíme udělat vše proto, aby to na naši bránu levačkou neměl prostor pouštět," je si „Ljeva" vědomý, jaké nebezpečí v Potočném dříme.

Liberec je také v pozoru. „Pro nás je nyní každý zápas zápasem jara," řekl už po výhře s Karvinou liberecký trenér Jindřich Trpišovský.