Ve šlágru posledního podzimního kola fotbalového přeboru Liberecka dominoval nováček z Pěnčína, který v duelu prvního s druhým deklasoval Dětřichov 5:0 a usadil se před zimní pauzou v čele se čtyřbodovým náskokem. Dětřichov tím ukončil předchozí šňůru osmi výher 
v řadě.

Krásná Studánka B – Frýdlant B 3:3 (1:1)

V pohledném utkání měli domácí častěji míč na svých kopačkách, hosté hrozili 
z rychlých brejků a nakonec 
z toho byla šestigólová úroda. Po čtvrthodině utekl frýdlantský Lopuszynski a jeho brejk skončil vedoucí brankou hostů. V 21. minutě srovnal domácí Pova a do konce poločasu se už skóre nezměnilo. V úvodu druhé půle šli hosté podruhé do vedení, o které se postaral v 48. Stejskal. Studánka vyrovnala na 2:2 zásluhou Pojsla. Poslední desetiminutovka patřila střídajícím hráčům. V 81. domácí Palán po 10 vteřinách pobytu na hřišti dostal Studánku poprvé do vedení, které ale nevydrželo. V 88. se totiž přesně trefil hlavou Šlejtr, jenž rovněž nastoupil až v 80. minutě, a utkání rezervních týmů tak skončilo smírně.

Branky: 21. Pova, 60. Pojsl, 81. Palán – 15. Lopuszynski, 48. Stejskal, 88. Šlejtr. Rozhodčí: Čurda, ŽK. 1:1, 45 diváků. Hráno v Mníšku. Kr. Studánka: Vrábel – Z. Herman, Hošek, Charvát (55. Bufka), Jirousek – Balický, Hnilička, Jakub Dvořák, Hak (80. Palán) – Pova, Pojsl. Frýdlant: Čičatka – Vocásek (70. Dědek), Tauš, Pleskač, Kaplan (46. Horvát) – Peml, Lopuszynski, Buřita (46. Albert), Stránský (70. Mauer) – Stejskal, Votruba (80. Šlejtr).

Raspenava – Vratislavice 3:1 (1:1)

Oba celky se nejprve vzájemně oťukávaly. Z první vážnější situace padl gól po akci, kterou začal Michal Zeman, vyslal svého bratra Martina pasem za obranu, ten přihrál nabíhajícímu Matouškovi, který místo střely vrátil přihrávku zpět Martinu Zemanovi, a ten měl před sebou už jen prázdnou branku – 1:0 pro domácí. Hosté se osmělili ve 23. minutě a po kombinaci před šestnáctkou pálili mimo raspenavskou branku. Ve 30. se po sraženém centru dostal do šestnáctky domácích vratislavický Dědič, který byl po šikovné kličce faulován. Nařízenou penaltu proměnil kapitán Vratislavic Vavřena a bylo srovnáno na 1:1. Druhý poločas začali lépe hosté, měli více ze hry, ale jejich kombinace končily před šestnáctkou. Domácím pomohlo rozkouskování hry díky faulům z obou stran a vymanili se z lehkého tlaku hostů. Po nenápadné akci ze strany hřiště střílel Matoušek, jeho střelu na malém vápně tečoval Martin Zeman, ale přestřelil vysoko nad branku. Domácí vycítili šanci a role ze začátku 2. poločasu se otočily. V 69. se prokličkoval Martin Zeman až před brankáře, ten ho zastavil faulem a nařízenou penaltu proměnil druhý Zemanovec, Michal – 2:1 pro domácí. V 74. si na centr vyskočil domácí Vancl, ale trefil pouze gólmana hostí. Vratislavičtí to zkoušeli nakopávanými balony, ale domácí obrana byla dobře připravená a v pohodě je sbírala. V 84. minutě vyslal Michal Zeman střídajícího Rudolfa, který utekl obránci, přihrál na naběhnutého Martina Zemana, který přenechal Koprnickému, jenž křížnou střelou zvýšil na 3:1 pro domácí. Hosté se ještě pokusili hrát na riziko, které mohl potrestat Martin Zeman po úniku přes půl hřiště, nechal ale vyniknout Opatřila v brance Vratislavic.

Branky: 10. Martin Zeman, 69. Michal Zeman z pen., 84. Koprnický – 30. Vavřena z pen. Rozhodčí: Dědek, ŽK: 6:3, 60 diváků. Raspenava: Urban – Burgr, Mleziva, Balog, Pikous – Michal Zeman, Resl, Vancl, Koprnický – Martin Zeman, Matoušek (80. Rudolf). Vratislavice: Opatřil – Stolín, Krejčík, Komárek, Preissler – Zejbrlík, Dědič, Vavřena, Slavík – Holubec, Žabka.

Pěnčín – Dětřichov 5:0 (1:0)

Šlágr kola podpořila veliká návštěva diváků. Hned ve 3. minutě Zdražil doslova „oloupal“ tři hostující obránce a přesnou střelou k tyči dostal Pěnčín do vedení. Hosté předváděli velmi kvalitní hru a domácí musel zachraňovat výbornými zákroky Piršel. Ale opět to byli domácí, když Matějíček před brankářem těsně přestřelil. Diváci hnali domácí Sokol do dalších šancí, do poločasu mohli skórovat ještě Mihálik a Zdražil, ale Zeman je vychytal. Do druhé půle nastoupil Dětřichov s kvalitní hrou a Pěnčín přehrával. V 50. mohl vyrovnat Netolický, ale hlavou minul. Šance zahodili Mihálik a Matějíček. Na to už se nemohl koukat Lochman, který z 30 metrů vypálil a na jeho přesnou střelu neměl Zeman šanci. V 74. zvyšoval Mihálik po uvolnění Matějíčka a jeho přesném centru na 3:0. Právě Matějíček byl pro hosty nechytatelný na lajně a když byl faulován ve vápně, tak Mihálik z pozice nejlepšího střelce zvyšoval z penalty na 4:0. Pátý gól přidal Zdražil, když využil rychlé rozehrávky Mynáře a sám proti hostujícímu brankáři uzavřel pro hosty kruté skóre.

Branky: 3. a 84. Zdražil, 74. a 80. z pen. Mihálik, 71. Lochman. Rozhodčí: Bláha, ŽK: 3:5, 150 diváků. Pěnčín: Piršel – Lhoták, Mynář, M. Škréta (46. Jindřich Škréta), Lochman (72. Šerpán) – Žďárský (46. P. Bárta), Jan Škréta, Zdražil, Jaček (80. Rössler) – Mihálik, Matějíček. Dětřichov: Zeman – Kareš (20. Štěpánek), Vízner, Patrman, Válek – Lachman, Netolický st., Kocián (60. Prokopec), Netolický ml. – D. Ráž, M. Ráž.

Jindřichovice – Nové Město 2:1 (2:1)

Do úvodu podsmrkovského derby Jindřichovice nastoupily aktivně, hned v prvních minutách zahrávaly dva rohové kopy, z nichž však nic nebylo. Na druhé straně utekl Václav Černý po lajně, byl faulován a trestný kop rozehrál Jalovičár na zadní tyč, kde Bruský hlavou dostal Nové Město do vedení. Vyrovnání na sebe nedalo dlouho čekat, postaral se o ně v 17. minutě Hovbel. Tentýž hráč sehrál zásadní roli i u druhého gólu domácích, když vyhrál vzdušný souboj s brankářem Kocourkem a Tichý doklepl do sítě – 2:1. Druhý poločas se odehrával v podobě tlaku domácích, který ještě zesílil, když byl po druhé žluté kartě vyloučen novoměstský V. Černý. Hosté se v deseti dobře bránili, neinkasovali ani při velkých šancích Masára a Petroviče, ale na bod už nedosáhli.

Branky: 17. Hovbel, 26. Tichý – 9. Bruský. Rozhodčí: Kříž st., ŽK: 0:5, ČK: 70. V. Černý (NM), 60 diváků. Jindřichovice: Rezler – Klimeš, Přibyl, Forman, Dlouhý – Kopecký, Tichý, Petrovič, Koutský – Knapp (23. Masár), Hovbel (46. Hroch). N. Město: Kocourek – O. Černý (65. Ressel), Šindler, Žlebek, Bartoš – Kolenkár, Jalovičár, Kadera, V. Černý – Bruský, Láznický (52. Likavec).

Jablonné – Hejnice B 3:3 (2:2)

Začátek zápasu byl hodně rušný, už v první čtvrthodince padly tři góly. Nejprve v 7. minutě domácí Černý využil zaváhání hejnické obrany a Jablonné vedlo 1:0. O dvě minuty později se po rozehraném rohovém kopu trefil k tyči Horčička – 1:1. Ve 14. jablonský Kříž ideálně našel Černého a ten s přehledem dostal domácí opět do vedení – 2:1. 
V 25. utekl rychlý útočník hostů Zoreník a byl v pokutovém území zastaven jen faulem. 
K exekuci penalty se postavil Horčička. Jeho střelu sice brankář Rýdl vystihl a vyrazil, ale Horčička stačil na druhý pokus dorazit míč do sítě. 
I v dalším průběhu se hrálo útočně. Černý vysunul Pála, který z výhodné pozice přestřelil hejnickou branku. 
V úvodu druhé půle Pálův trestňák bravurně zlikvidoval brankář Chmelík, který vyrazil míč na roh.

Branky: 7. a 14. M. Černý, 70. Pál z pen. – 9. a 25. po pen. Horčička, 80. Zrubec. Rozhodčí: Zaplatílek, ŽK: 3:2, 40 diváků. Jablonné: Rýdl – Vejskrab (75. Velecký), Pavlas, Pál, Veštčík (40. M. Šimon) – Štáfek, M. Černý, Kovalev (70. Liebezeit), Nešvera – Kříž, V. Šimon (80. Marček). Hejnice: Chmelík – Pecháček (55. Berka), Čermák, Koutný, Horčička – Sýkora, Zrubec, Kobr, Faltr (75. Leitner) – Sojka, Zoreník.

Chrastava B – Gasservis Liberec 1:5 (0:3)

V Chrastavě se závěr podzimu vůbec nepovedl. Deka sedla jak na áčko v krajském přeboru, tak na rezervní tým 
v okrese. Oba celky své poslední dva zápasy prohrály a pokazily si tím předchozí velmi úspěšnou bilanci. Béčko sice nastoupilo s dvěma posilami z A mužstva, ale poslední tým tabulky zjevně podcenilo a myslelo si asi, že se Gasservis porazí sám… Jenže plynaři příkladně bojovali, hráli 
s chutí, jakoby bez nervů, dojížděli souboje a byli po celý zápas jasně lepší. Pro čtyři desítky chrastavských fanoušků byl průběh utkání velkým rozčarováním.

Vše začalo v 22. minutě, kdy se Sochor ve skrumáži trefil na protější tyč vlastního gólmana – 0:1. Poté měl dvě tutovky nejagilnější hráč Gasservisu Brückler. V 25. mířil těsně nad břevno, v 33. mu šanci chytil brankář Lichtner. V 34. se už ale Brückler po úniku z poloviny hřiště dočkal a zvýšil na dvoubrankový náskok pro plynaře. V 37. vyrazil Lichtner těžkou hlavičku Háziho 
k tyči. Domácí poprvé a naposledy v první půli zahrozili 
v 38., kdy Kouba nastřelil tyč branky hostů. Ti přidali v 42. třetí gól, v chumlu hráčů před brankou opět Brückler prostřelil vše.

Pět minut po pauze prošel náhradník Trojan po samostatném úniku až před branku a gólem na 1:3 vzkřísil chrastavskou naději, ta ale zhasla v 60., kdy Koubovu přihrávku na Trakala vystihl Brückler a završil svůj hattrick – 1:4. Domácí se definitivně zhroutili a jejich zmar dovršil v 76. minutě Lednický, jehož centr k překvapení všech a možná i jeho samotného zapadl k zadní tyči Lichtnerovy branky až do sítě – 1:5!

Branky: 50. Trojan – 34., 42. a 60. Brückler, 22. vlastní (Sochor), 76. Lednický. Rozhodčí: Pelikán, ŽK: 2:1, 40 diváků. Chrastava: Lichtner – Kopecký (66. Stránský), Doležel, Trakal, Šipula – Mareček (46. Kos), Cusnir, Doležal (46. Trojan), Sochor – Kouba (72. Mazánek), Jahoda. Gasservis Liberec: Svinka – Zelený (80. Tošner), Házi, Macháček, Šolc – Lednický, Smejkal, Frolík, Brückler – Louda, Švanda.

Višňová B – Nová Ves 4:1 (2:1)

Utkání začalo pro domácí skvostně, když už ve 2. minutě první šanci proměnil po přihrávce Zacha Mrázek a Višňová vedla 1:0. Novou Ves to však nedeprimovalo a v 17. Smola po obalamutění dvou obránců vyrovnal na 1:1. V 25. chytil brankář hostů Marek nebezpečnou ránu Mrázka z 20 metrů. V 27. dal Šolta z vlastní poloviny hřiště přihrávku Štrbákovi, který zkoušel přelobovat vyběhnuvšího brankáře Nové Vsi, ale Marek stačil nataženou rukou tečovat míč a obránci hostů poté již odvrátili do bezpečí. V 33. nejnebezpečnější hráč Nové Vsi Smola předvedl parádní akci, kdy se prokličkoval přes čtyři protihráče, až na to, že celou krásnou možnost zazdil střelou nad břevno. Nedáš – dostaneš: v 35. Štrbák v pokutovém území nezištně přihrál Mládkovi a ten střelou k tyči dostal Višňovou opět do vedení – 2:1. Do poločasu se mohlo skóre ještě několikrát měnit: 
v 37. vysunul Pařík Zacha, jenž osamocen netrefil branku. Na druhé straně Smola se ve 40. uvolnil a pěkně vypálil k tyči, Kremina neméně parádním zákrokem šanci eliminoval. Višňovský gólman podržel svůj tým ještě v 42., kdy vytěsnil na roh hezký „trestňák“ Mrijaje.

Hned po přestávce Marek vyrazil před sebe střelu Labského z hranice velkého vápna a střídající Bláha již nestihl dorazit. V 54. střela Labského z úhlu lízala novoveskou tyč. Aktivní Višňová pokračovala v náporu, v 57. předvedla brejk 2 na 1, ale byl zakončen nepřesnou finální přihrávkou. V 60. minutě přišel nehezký moment, když Labský fauloval Smolu a byl vyloučen, zatímco útočník hostů byl odvezen do nemocnice s podezřením na zlomeninu… Z následného přímého kopu Bartůněk mířil těsně vedle a o dvě minuty později z podobné situace napálil ze 17 metrů míč do zdi. Závěr zápasu patřil domácím, kteří, ač hráli o deseti, dokázali ještě navýšit skóre. Střídající Milan Mazánek v 87. přešel přes tři soupeře a uvolnil Mrázka, jehož možnost zatrhl brankář. Za minutu již M. Mazánek po přihrávce Kepra zakončoval sám a střelou k zadní tyči se nemýlil – 3:1. V 90. završil gólový účet utkání Kepr výstavní dělovkou pod břevno z 20 metrů na 4:1.

Branky: 2. Mrázek, 35. Mládek, 88. M. Mazánek, 90. Jos. Kepr ml. – 17. Smola. Rozhodčí: Rejf, ŽK: 2:4, ČK: 60. Labský (V), 50 diváků. Višňová: Kremina (46. Mokrý) – Šolta (80. M. Mazánek), Pařík, Čejka (46. T. Mazánek), Martinů – Jos. Kepr ml., Labský, Zach, Mládek (46. Bláha) – Mrázek, Štrbák (88. Kocián). Nová Ves: Marek – Malaga, Vávra, Didi, Torok – Adam, Mrijaj, Modrák, Bartůněk – Smola (60. Komarov), Medek.