Krásná Studánka prohrála „doma" na Harcově s Rapidem, ale nic se neděje, protože sestupuje pouze jediný tým, kterým je zoufalý Harrachov se třemi body. Na postup aspirující Frýdlant udolal domácí Mírovou gólem v posledních vteřinách, i když předtím vedl o dvě branky. Hejnice by po výhře v Doubí také mohly výrazně promluvit do postupu. Rynoltice si závěr soutěže užívají a hrají v pohodě. Vyhrály v Desné i za přispění výkonu Michala Šálka, který nastoupil po třech letech pauzy.

Krásná Studánka - VTJ Rapid Liberec 0:3 (0:2)

Rapid byl v důležitém městském derby na Harcově aktivnější a krásnou střelou do šibenice skóroval Stuchlík. Bylo to po předcházející ztrátě míče domácích, kteří právě chybami řadu šancí soupeři nabídli. Pak měl hostující Slatinka dvě příležitosti náskok navýšit. To se povedlo ve 34. Jeriemu po brejku a střele. Studánka byla v útoku hodně sterilní, navíc její hráči dlouho váhali v koncovce.

Čtvrt hodiny po přestávce měli Studánečtí nápor a hned ve 47. minutě měl na noze snížení T. Hájek, ale byl blízko brankáři a tak jeho lob sice mířil do brány, ale pak ho bek vyhlavičkoval pryč. Ještě po sérii rohových kopů domácí zazlobili, jenže nikdo po nich nezakončil, pouze Grepl mířil těsně vedle. Rapid tak dokázal přečkat nápor a domácí snaha o zdramatizování stavu se pozvolna vytratila. Navíc po několika dobrých zákrocích selhal gólman Vrábel jako stoper a jeho vyběhnutí potrestal Barbořák třetím gólem. Domácí poté nic závažného dopředu nepředvedli a jejich výkon je tak velkým zklamáním. Naopak uvolněně hrající vojáci své kombinace mnohdy přeháněli a připravili se o další gólové úspěchy.

Branky: 18. Stuchlík, 34. Jerie, 79. Barbořák. Rozhodčí: Miklovič, ŽK: 2:2. Diváků: 35. Kr. Studánka: Vrábel - Grepl, Novák, Brada, Saska (77. L. Faksa) J. Hájek, Vajtr, Killar, Lang -  T. Hájek (68. Horáček), Smolák. Rapid: Svoboda - Slatinka, Lukáč, L. Halama, Proche - Stuchlík, Barbořák, Kejdana, Böhm - Šikýř, Jerie.

Mírová - Frýdlant 3:4 (1:2)

Frýdlant od začátku předváděl dobrou hru a jasně dal najevo, že chce zvítězit. Ve 4. minutě po centru z půlky vyskočil před gólmanem mladý Stýbal a hlavou jej přehodil. V další možnosti se ocitl Plesar po centru Šindeláře, jenže sám před gólmanem zakončil těsně vedle. V 18. Michal Stýbal přihrávkou našel svého strýce Miroslava, který po samostatné akci nechal vyniknout gólmana domácích. Poté Coufal zatáhl míč po lajně a jeho centr dopravil do brány skluzem Šena. Dvacet minut byl Frýdlant jasně lepší, brzy po gólu přišel nedůraz beků ve vápně, jenž nechali otočit Bejdu, a ten snížil. Gól domácím pomohl, ale další branku nevstřelili.

Také v úvodu druhé půle předváděla Mírová lepší fotbal a Höfler musel zachránit při šanci osamoceného Kázmera. Frýdlant se na hřišti hledal, až po hodině hry po ose Coufal Mir. Stýbal z brankové čáry Nosek hlavou dorazil na 1:3. Zdálo se být rozhodnuto, ale Mírová zabojovala a jejich nejlepší hráč Jíra po rohu snížil. V závěru se domácí po otočeném autu dostali do kontru a Koubek po závaru dorazil míč na 3:3. Zápas se schyloval k plichtě, ale Frýdlant bod nechtěl. Hra se oboustranně přiostřila a domácí Beneš byl za hrubý faul na unikajícího Noska vyloučen. Do útoku se jako eso nanominoval frýdlantský trenér Luboš Stýbal. Emoce sílily každou vteřinou a navíc Linhart vyslyšel tribuny a z dálky vystřelil na branku. Míč ještě tečoval domácí obránce, takže ten zaplul krásně pod víko na 4:3 pro Frýdlant. Utkání bylo „ozdobeno" strkanicí, protože Mírová prohrát v posledních sekundách rozhodně nechtěla.

Branky: 27. Bejda, 72. Jíra, 83. Koubek 4. Michal Stýbal, 25. Šena, 60. Nosek, 90. Linhart. Rozhodčí: Zlatník, ŽK. 1:0, ČK: 86. Beneš (M). Diváků: 100. Frýdlant: Höfler - Michal Stýbal (46. Nosek), Šena, Linhart, Coufal - Miroslav Stýbal (60. Štefan), Jelínek, Kutílek, Plesar (89. Luboš Stýbal) - Štrbák, Šindelář.

Desná - Rynoltice 3:4 (2:2)

V bojovném zápase na umělé trávě se hra přelévala mezi šestnáctkami a byli to hosté, kteří vedli zásluhou dvou tref Tomáše Zeidlera. Ten krásně po dvou minutách vypálil nechytatelně ze 26 metrů a druhý úspěch připojil po rohovém kopu Čeřovského hlavou. Domácí kontrovali ve 22. minutě, kdy se ze skrumáže prosadil Pivnička. Pak byla nařízena dost přísná penalta proti Rynoltickým, ale gól Kořínka pochopitelně platil. Domácí po přestávce dokonce strhli vedení na svoji stranu, i když brance předcházel hodně hraniční ofsajd. V 60. ve vyložené šanci shořel Jan Vacek, který si vše vynahradil za dalších šest minut. To zakončil trestný kop přesnou hlavičkou. Hosté hráli v pohodě a Tomáš Vacek přidal čtvrtý gól krásně kopnutým trestňákem ze 20 metrů. Bojovný duel bez větších kombinací pak ještě okořenila střela domácích do břevna.

Branky: 22. Pivnička, 35. Kořínek z pen., 57. Pfeifer 2. a 18. T. Zeidler, 66. Jan Vacek, 76. T. Vacek. Rozhodčí: Halama, ŽK. 2:3. Diváků: 60. Rynoltice: Kubínek - Švarc, Kotek, Šálek, Hanzl Bláha, T. Zeidler, Čeřovský, Tvrzník (65. Spurný) - Černý (55. Jaroslav Vacek), Jan Vacek (50. Tomáš Vacek).

Doubí - Hejnice 0:2 (0:2)

Po úvodním oťukávání měl první šanci hostů Grujoski, jemuž však Negru vytěsnil střelu na roh. Ve 20. minutě měli po dlouhém autu šanci domácí, když Kanta na míč nedosáhl, ale ránu Kahla stihl bek vyhlavičkovat. Doubí se pak prezentovalo střelou Zradičky, Kahlův trestný kop šel nad. O osudu zápasu rozhodly dva rychlé góly ve 36. a 38. minutě. Nejprve D. Neumann zůstal po dlouhém autu zapomenut a chybu trestal. Vzápětí Doubí dorazila bratrská spolupráce Neumannů, kdy střela Davida skončila na tyči a u odraženého míče byl nejdřív pohotový Pavel.

Hejnice kontrolovaly hru po většinu utkání, Doubí se snažilo a bojovalo, ale chyběla mu větší kvalita.

Ve druhé půli se obraz hry nezměnil, oba celky se do vyložených šancí nedostávaly, a tak si Hejnice zaslouženě odvezly tři body, velice milé v bojích o postup.

Branky: 36. D. Neumann, 38. P. Neumann. Rozhodčí: Havel, ŽK: 0:1. Diváků: 50. Doubí: Negru - Urban, Beneš, Kabát, Piršel - Dráb (65. Salaba), Kahl, Novák, Matuna (46. Čára)- Herkner, Zradička. Hejnice: Kanta - Flesner, Zrubec (90. Červa), Koťátko, Sirůček - Grujoski, P. Neumann, Šorejs, D. Neumann (88. Horčička) Kobr, Matouš (73. Pecháček).