V 6. kole nejnižší fotbalové soutěži v kraji bylo rušno, zejména pak v duelu Rozstání Raspenava, kde domácí potvrdili podzimní neporazitelnost a drží krok s vedoucí Stráží pod Ralskem. Pět červených a dvanáct žlutých karet, penalta a trestné kopy. Divák viděl vše… Rynoltice a Bílá vyhrály doma, Chrastava uhrála plichtu. Hrádecké béčko podlehlo v Dubici, a největší ostudu provedla Nová Ves, která darovala Jablonnému první výhru.

Bílá - Loko Česká Lípa 2:1 (1:0)

Ve vyrovnaném utkání bylo k vidění zejména množství zkažených přihrávek na obou stranách. Střelci zkoušeli gólmany jen z uctivé vzdálenosti, až po půlhodině nasadil k samostatné akci domácí Kauška a byl z toho gól. Navíc ve 40. minutě přidal Kovář střelu do tyče. Druhá půle se hrála již za převahy hostů. Domácí začali odpadávat a po centru skóroval do prázdné branky českolipský Matys na 1:1. Hosté zvýšili tlak, ale Vítek byl vždy připraven a na místě. Již to vypadalo na plichtu, když přišel trestný kop Mohra ze strany a zřejmě sluncem oslněný gólman hostů si vrazil míč do vlastní brány. Šťastné vítězství pro domácí nad mladým týmem Lokomotivy.

Branky: 30. Kauška, 90. vlastní - 60. Matys. Rozhodčí: Drusan, ŽK: 2:2. Diváků: 60. Bílá: Vítek - Pavel Bulíř, Zelinka (90. Petr Bulíř), Pavel Rubáš, Kotrman - Mohr, Kratochvíl, Imrich, Kovář - Kauška, Soldát (46. Burian - 85. D. Rubáš).


Jablonné - Nová Ves 3:1 (0:1)

Hosté, kteří byli jasně v celém utkání lepší, doplatili na totální neschopnost při zakončení celé řady svých šancí. Domácí ještě na podzim nevyhráli a poslední výhra se datuje někdy na květen. Byli o poznání horší, ale dokázali v devíti hráčích tvrdě bránit. Ves nebyla schopna něco vymyslet, a když ano, selhala v koncovce. Až na Novotného, který stihl před poločasem po rohu vystřihnout nůžky a zavsítit na 0:1. Předtím v tutovkách několikrát po sobě vyhořeli zejména Řezka, Abrahám a Nedelčev. Vše ze strany hostů pokračovalo i po přestávce, kdy Menčík překopl prázdnou bránu. Domácí, přestože toho mnoho neukázali, dokázali hlavičkou Nemeše vyrovnat a stejný hráč za pár minut přidal i druhý úspěch. Hosté stále hráli na jednu bránu, ale jejich bušení bylo marné. Pět minut před koncem utekl domácí Ptáček a přehodil vyběhnuvšího brankáře. Pro hosty to byla krutá lekce v produktivitě.

Branky: 60. a 62. Nemeš, 85. Ptáček - 42. Novotný. Rozhodčí: Rympler, ŽK: 2:5. Diváků: 100. N. Ves: Boubela - Vávra, Kopic, Malaga (46. Pošmourný), Holub - Novotný, Menčík, Abrahám (70. Dobiáš), Nedelčev (60. Bartůněk) - Cusnir, Řezka.


Rynoltice - Horní Police 1:0 (0:0)

Rynoltice měly po celý zápas územní převahu, byly aktivnější a dokázaly hrát kombinačně po zemi. Hosté se dostali na dostřel jen ojediněle, přesto drželi čistý štít. Blízko k brance měl ve 30. minutě domácí Kotek, který nevyužil jeden ze šesti rohových kopů. V 56. se povedl domácím rychlý protiútok, ale na jeho konci zklamal Resl. Pak střílel trestný kop Jaroslav Vacek, jeho rána šla jen do tyče. Až v 62. naběhl na rohový kop Michal Šálek a hlavou byl nemilosrdný. Pojistky mohli přidat Stejkoza, který nastřelil břevno i Vodseďálek, jenž těsně minul. Nakonec měli domácí v závěru z utkání ještě nervy, když bek vykopával míč z lajny za překonaného brankáře. V 87. měl další gólovku Stejkoza.

Branka: 62. Šálek. Rozhodčí: Háša, ŽK: 2:2. Diváků: 60. Rynoltice: Jan Vacek - Rudolf, Jos. Kubínek, Šálek, Stebelský - Vodseďálek (85. Torák), Kotek, T. Vacek (80. Spurný) - Jar. Vacek, Resl (60. Stejkoza), Pudil.


Dubice - Hrádek B 2:1 (2:0)

V tvrdém zápase, zejména v podání domácích, hosté prohrávali od 15. minuty. Oba týmy měly po několika šancích, jenže Hrádek v poslední době nemá přesnou koncovku. Dubice dokázala trestat po chybách zálohy, která nedokázala zachytit rozehrávky, po nichž následovaly rychlé brejky. Hrádek se sice tlačil dopředu a měl i další možnosti, jenže střelba byla nedůrazná a nepřesná. Po přestávce měl Hrádek tlak, který přinesl snížení po centru a teči dubického obránce, ale další nápor byl oslaben o vyloučeného F. Fujáčka. Přesto i v deseti dokázal Hrádek útočit, jenže domácí se zatáhli a bránili těsný náskok. Špatná koncovka nakonec hosty stála alespoň vyrovnání.

Branky: 15. Rauš, 24. Bárta - 52. Podrazil vlastní. Rozhodčí: Šmíd, ŽK: 3:7, ČK: 60. F. Fujáček (H). Diváků: 50. Hrádek: Manhart - Dočekal, Marek, Scheufler, Š. Fujáček (76. Novák) - F. Fujáček, Morávek, Černohorský, J. Chovanec (44. Šašek) - Černohouz, Šulc (72. L. Vinš).


Rozstání - Raspenava 3:2 (2:1)

V rušném a otevřeném utkání měl první šanci v 5. minutě domácí Hrubeš, jenž ale sólo nedotáhl do gólu. Ve 20. Rozstání šlo do vedení, když na trestný kop Passiana naběhl Pavlů. Za dalších osm minut Jirouš předložil míč Čihulovi a bylo 2:0. Rozstání bylo v těchto okamžicích lepší, ale hosté předváděli hru na rychlé brejky a využívali nepozornosti domácích. Ve 40. zaváhali obránci Rozstání a dva hráči běželi sami na Kotlára, jehož nakonec překonal Michal Zeman. Po přestávce domácí faulovali ve vápně a z nařízené penalty vyrovnal Vancl. To hosty postavilo na nohy, ale za chvilku jim byl vyloučen první hráč. Přesilovku domácí hráli deset minut, pak jim byl také jeden hráč vyloučen. Po dalších deseti minutách se poroučel ze hřiště hráč hostí, za stejnou dobu zase hráč domácích. Na hřišti se vylidnilo a nakonec byl vykázán ze hřiště pátý hráč, třetí to borec hostů. Kromě karet se ale nic vážnějšího neudálo, ale domácí se museli mít na pozoru až do konce.

Branky: 28. a 69. Čihula, 20. Pavlů - 40. Michal Zeman, 53. Vancl z pen. Rozhodčí: Zlatník, ŽK: 5:7, ČK: 65. Mikeš, 73. Pavlů - 55. M. Koudelka, 64. L. Koprnický, 84. Burgr. Diváků: 110. Rozstání: Kotlár - Jíra, Štajer, Pomeisl, Mikeš - Botka (46. Tvrzník), Passian, Jirouš, Pavlů - Hrubeš (49. M. Bím), Čihula. Raspenava: Farkaš - Burgr, J. Koprnický, Žlebek (74. Horáček), Vancl - M. Koudelka, L. Koprnický, Martinů (71. Balog), P. Koudelka - Michal Zeman (88. Koutný), Martin Zeman.


Chrastava - Bukovany 0:0

Domácí museli nastoupit bez opory Kosaře v brance (dovolená) a tvrdý soupeř je hned zatlačil. Patnáct minut patřilo Bukovanům, pak se hra vyrovnala. Chrastava však vystřelila na branku jen jednou, to Bartoš z deseti metrů nezakončil přesně akci.

Ve druhém poločase byl fotbal herně vyrovnaný, ale Bukovany měly dvě vyložené šance, kdy po rohových kopech dvakrát domácí beci vyhlavičkovali míč z brankové čáry. Chrastava byla bez šancí, pomalu ani kloudně nevystřelila, koncovka byla špatná.

Rozhodčí: Marek, ŽK: 3:1. Diváků: 20. Chrastava: Trakal - Stránský, J. Holec, Žemlička, Aubrecht - Mareček, Šipula, Bartoš (68. Urban), V. Holec - Jahoda, Paleček.


Rokytnice - Ruprechtice 0:2 (0:2)

Do poločasu vládli hosté, kteří se zásluhou Dědiče v rozpětí pěti minut dostali do dvoubrankového vedení. Ten nejprve potrestal chybu gólmana a pak si narazil míč s Prokopem a po samostatné akci zakončil. Ve druhém poločase domácí srovnali hru, ale bylo to jen díky nakopávaným míčům, za kterými šli důrazně. Několikrát pohlídal jejich příležitosti Holub v brance, ale také hosté měli další své šance, zejména rychlý Dědič, který dvakrát unikl, jenže nezakončil.

Branky: 14. a 19. Dědič. Rozhodčí: Dytrt, ŽK: 2:4. Diváků: 50. Ruprechtice: Holub - Viktora, Kusebauch, Záveský, Hruboň - Prokop (68. Urban), Macaj, Vrtal, Kocián (81. Morávek), Suchý - Dědič (88. Kobosil).