Kruf bude novým prezidentem a předsedou představenstva severočeského klubu, Pelta v Jablonci zůstane v nižší funkci a plánuje si ponechat také minoritní podíl. O úplném odchodu nepřemýšlel.

"Jablonec je můj život a je to moje dítě. V žádném případě neuvažuju tak, že bych řekl: Tady zabouchávám dveře a už nepřijdu," řekl jednapadesátiletý funkcionář, který dosud vlastnil 80 procent akcií jabloneckého klubu. Zbylých 20 procent má občanské sdružení.

Dvojí role šéfa ligového klubu a zároveň předsedy FAČR bývá Peltovi často vytýkána kvůli střetu zájmů. Už v listopadu 2014 plánoval, že se z Jablonce stáhne, tehdy však jednání nedopadla úspěšně. Poslední události a kritika zejména po utkání Jablonce s Příbramí, ve kterém se Středočeši zachránili díky remíze 0:0, Peltu prý utvrdily, že jeho odchod z klubu je nezbytný.

Kruf se podílel na vzniku a řízení příbramské mládežnické akademie. Jako hráč působil v rezervním týmu Werderu Brémy a amatérské nizozemské reprezentace. V České republice podniká už několik let.

"Pan Kruf má ale i další vlastní nemalé byznysové aktivity. Tím, že se chystá nový loterijní zákon, že tu budou internetová kasina, tak i já s ním mám velké plány z hlediska rozvoje, abychom pro český fotbal, nejen pro Jablonec, vytvořili nové prostředky. Naskýtají se nové možnosti, protože internet je všemocný," uvedl Pelta.