Svůj další ročník zahájil o víkendu fotbalový okresní přebor Liberecka, soutěž bez favorita. Poté, co již v něm nefigurují tři ze čtyř nejlepších mužstev loňské tabulky (Pěnčín a Frýdlant B zamířily do I.B třídy, Dětřichov své mužstvo zrušil), a z vyšší soutěže do přeboru nikdo nesestoupil, měla by být papírovým favoritem rezerva Višňové. Ta však již v úvodním kole jen remizovala na hřišti nováčka z Vesce. V duelu dalších dvou nováčků Horní Řasnice zdolala strážské béčko. Poslední z nováčků, Žibřidice, si na svou premiéru v přeboru okresu musí počkat. V týmu jeho soupeře Jindřichovic totiž došlo k hromadnému onemocnění zažívacího traktu a utkání bylo odloženo až na 28. října. Největší kanonádou vstoupila do sezony Nová Ves, jež nasázela Novému Městu sedm gólů! Vratislavice v azylu v Harcově dokázaly nastřílet B-mužstvu Hejnic čtyřku. Jediným mužstvem, které prohrálo na domácím hřišti, byla Raspenava, jež neuspěla proti Chrastavě B. Kanonýrem úvodního kola je Pavel Bartůněk z Nové Vsi, autor hattricku proti Novému Městu. Dva góly vsítili další novoveský hráč Pavel Lanc, vratislavický Jaroslav Preissler a nestárnoucí Martin Štrbák z Višňové. V šesti odehraných zápasech padlo 27 branek, což znamená průměr na zápas 4,5. Bilance domácí hosté: 3 2 1, skóre 16:11, ŽK 5:6, ČK: 1:0. Prvním vyloučeným nového ročníku okresního přeboru je Modrák z Nové Vsi.

Nová Ves - Nové Město; 7:4 (3:2)

Ačkoli se hrálo ve velkém vedru, viděli diváci v Nové Vsi 11 branek, tedy více než třetinu gólů ze všech odehraných zápasů kola! Úvodní gól nového ročníku okresního přeboru vsítil v 5. minutě novoměstský Robert Bruský hlavičkou po rohovém kopu. Domácí se rychle oklepali, na dlouhý balon od Mrijaje z poloviny hřiště si naběhl 10. minutě Bartůněk a rovněž hlavou vyrovnal na 1:1. O pět minut později však opět vedlo Nové Město, když domácí nebyli dostatečně důrazní v pokutovém území a nekrytý Kolenkár se z 12 metrů nemýlil 1:2. Velkou šanci na druhé vyrovnáni měl v 28. min. Bartůněk, jehož ránu ze strany gólman kocourek vyrazil a dobíhající Kolarovčík mířil z dorážky vedle. Na druhé straně se domácí gólman Petr vyznamenal při bombě Kadery. V 35. domácí Marek získal téměř ztracený míč v rohu hřiště a jeho zpětnou přihrávku proměnil Novotný střelou k tyči 2:2. A za dvě minuty již Nová Ves poprvé vedla, když střídající Havel vybojoval balon pro Bartůňka a ten upravil na poločasové skóre 3:2. Úvod do druhé půle vyšel Nové Vsi famózně. Po centru v 47. minutě se dostal Lanc přes dva protihráče a po zemi poslal míč do sítě 4:2. V 51. byl nařízen pokutový kop po faulu na Modráka a Mrijaj jej proměnil na 5:2. V 60. si vyměnili míč Lanc s Mrijajem a Lanc přesně zakončil na 6:2. O minutu později domácí Modrák neunesl další z tvrdých zákroků na svou osobu (novoměstský hráč za něj viděl žlutou kartu). Do viníka Modrák strčil, za což byl vyloučen a Ves dohrávala o deseti. Nové Město toho využilo ke snížení až na 6:4, když nejprve se parádně trefil z trestného kopu z 20 metrů V. Černý a v 75. skóroval Bartoš. Domácí ale zdramatizování zápasu nepřipustili a Bartůněk v 78. střelou bez přípravy po centru dovršil svůj hattrick. V 85. ještě mohl slavit hattrick také Lanc, ale své sólo z poloviny hřiště zakončil střelou půl metru vedle. Poslední šanci zápasu spálil v 90. hostující Kolenkár, takže stav 7:4 se již nezměnil.

Branky: 10., 37. a 78. Bartůněk, 47. a 60. Lanc, 35. Novotný, 51. Mrijaj z pen. - 5. Bruský, 15. Kolenkár, 62. V. Černý, 75. Bartoš. Rozhodčí: M. Šoun, ŽK: 2:2, ČK: 61. Modrák (N. Ves). Diváků: 80. Nová Ves: Petr - Didi, Malaga, Lanc, Vávra - Modrák, Mrijaj, Novotný, Kolarovčík (30. Havel) - Bartůněk, Marek. Nové Město: Kocourek O. - Černý, Bruský, Žlebek, Resl (65. Garčík) - Bartoš, V. Černý, Kadera, Kolenkár - Likavec, Šindler.

Vesec - Višňová B; 2:2 (1:1)

Nováček z Vesce zahájil své účinkování v přeboru okresu úspěšně. Již v 12. minutě kopali domácí po višńovském faulu v šestnáctce penaltu a Lukáš Vlach nezaváhal 1:0. Po následném vyrovnaném průběhu se deset minut před přestávkou prosadil zkušený Štrbák z mužstva hostů a do kabin šla obě mužstva za nerozhodného stavu 1:1. První půlhodina druhé půle se nesla v opatrném duchu, ve hře po zemi byla sice mírně lepší Višňová, ale skóre se opět měnilo na straně Vesce. V 75. dostal Háza více než stovku diváků do euforie, neboť jeho gól poslal nováčka znovu do vedení 2:1. Hosté se nevzdali a tři minuty před koncem dostali výhodu v podobě penalty za nastřelenou ruku, s čímž si Štrbák bez problémů poradil a vyrovnal na konečných 2:2.

Branky: 12. Vlach z pen, 75. Háza - 35. a 88. z pen. Štrbák. Rozhodčí: Nagy, ŽK: 2:3. Diváků: 120. Vesec: Tonev - Kalaš, Linke, Gábor, Nedomanský (75. Suska) - Pucher, Vlach, Slabý (60. Němec), Háza, Hejl - Nezbeda (80. Šišlák). Višňová B: Závůrka - Ramzer, Pařík, Martinů, Bláha - Bufák, Ráž (50. Žežulka), Kepr, Machek Koťátko, Štrbák.

Horní Řasnice - Stráž B; 1:0 (0:0)

V duelu nováčků začala aktivněji Řasnice a deset minut prakticky nepustila soupeře na svou polovinu hřiště. Největší šanci měl D. Benda, ale gólman Šimek zabránil gólu. Pak se hra vyrovnala a Stráž hrozila z brejků, ale dvě tutovky měli domácí: D. Benda v 23. přestřelil, R. Haloun v 33 napálil míč do brankáře. V 37. měli hosté dobrou možnost v podobě přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti, ale střela skončila ve zdi. V 44. neproměnil domácí Matoušek, i když se ocitl sám před brankářem. Nicméně po změně stran se Horní Řasnice dočkala. Po hezké kombinační akci se prosadil Jaroslav Zimmermann a jak se později ukázalo, byl to jediný a rozhodující gól zajímavého duelu. Halík mohl poté vedení pojistit, ale minul prázdnou branku. Hosté se potom nadechli k náporu, měli šance, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Košárek namířil svou hlavičku do brankáře, další střely končily mimo branku a tak se Řasnice mohla radovat z plného tříbodového zisku. V pohledném utkání působila Stráž fotbalovějším dojmem, ale domácí bojovnost slavila úspěch.

Branka: 58. Zimmermann. Rozhodčí: Prinz, ŽK: 1:0. Diváků: 80. Horní Řasnice: Straka - Podrazil (46. Krýcha), J. Benda, R. Haloun, Stránský - Zimmermann, Halík (70. Suk), M. Haloun, Franc (88. Boreš) - D. Benda, Matoušek (46. Sekáč). Stráž B: Šimek - Kašpar, Valášek, Klokočník, Košárek - Rozboň, Kraus, Ďuriš, Soukup - Budský, Roček (46. Oplištil).

Raspenava Chrastava B 0:2 (0:1)

Do utkání vstoupili lépe hosté a přehrávali Raspenavu kombinační hrou, ale pouze po vápno domácího celku. Z první větší akce zahrozili v 18. minutě domácí a to hlavičkou Martina Zemana, který však netrefil odkrytou branku. Hosté pokračovali v ostřelování domácí branky, avšak nepřesně, Raspenavští kontrovali rychlými brejky Meneghel přestřelil ve 24. branku Chrastavy z malého vápna a v 32. nevyužil velkou šanci V. Mleziva. Hosté trestali v 36., kdy se Žďárský uvolnil na šestnáctce a prostřelil Urbana. Domácí po gólu usilovali o vyrovnání, ale Kverka vychytal Pikouse, V. Mlezivu i Zemana. Druhá půle začala ve vlažnějším tempu, přesto přicházely šance na obou stranách. Hosté pálili z dálky a většinou mimo Urbanovou branku, domácí se trefovali většinou do gólmana Kverky. V úmorném vedru docházely síly především domácím, naopak v 74. se trefil k tyči kapitán Chrastavy Aleš Vávra 0:2. Od té doby si hosté výsledek pečlivě hlídali a Raspenavští si už nedokázali vytvořit větší příležitost, protože někteří borci dohrávali v křečích. Hosté si tak odvezli všechny body do Chrastavy.

Branky: 36. Žďárský, 74. Vávra. Rozhodčí: Rympler, ŽK: 0:1. Diváků: 48. Raspenava: Urban - Koudelka, Balog, Havel, L. Mleziva - Meneghel, Martin Zeman, Šindelka, Petrus - Pikous, V. Mleziva. Chrastava B: Kverka - Stránský, Urban (86. Jůva), Vávra, Szpyt - Kos, Doležal (85. Škarýd), Kopecký, Mazánek - Jahoda, Žďárský (65. Novák).

Gasservis Liberec Jablonné 2:2 (0:0)

První půle skončila v Mníšku bez branek, ačkoli v 5. a v 28. minutě šli domácí dvakrát sami na branku Jablonného. Hrál se vyrovnaný fotbal, oba celky vycházely ze zajištěných obran. V úvodní čtvrthodině druhého poločasu se ale plynaři blýskli a zásluhou Svinky a Cellera si v průběhu čtyř minut vytvořili dvougólový náskok! Ve vražedném horku jej však nedokázali ubránit, protože hosté dokázali vše vsadit na útok, v 67. snížil Vít Šimon a v 73. Pavlas po další vydařené akci vyrovnal na 2:2. Domácí měli jednu slibnou šanci za stavu 1:2, ale neproměnili. Za nerozhodného skóre si už oba celky spíše hlídaly „zadek" a rozešly se s jednobodovým ziskem.

Branky: 55. Svinka, 58. Celler - 67. Vít Šimon, 73. Pavlas. Rozhodčí: J. Šoun, ŽK: 0:0. Diváků: 50. Hráno v Mníšku. Gasservis Liberec: Tošner - Macháček, J. Šolc, Přibyl, Svinka (73. Sonntag) - Hřeben, Jakub Louda, Házi, Bernášek - Habr, Celler. Jablonné: Rýdl - Černý, Chocholoušek, Vejskrab, Kovalev - Štáfek, Liebezeit, Vojtěch Šimon, Vít Šimon - Pavlas, Nešvera.

Vratislavice Hejnice B 4:1 (3:0)

Hosté přijeli na umělou trávu do Harcova, kde až do odvolání bude hrát vratislavický celek svá domácí utkání, s 13 lidmi, z toho se 6 dorostenci. Jejich taktika proto byla zahustit střed obrany a pokoušet se o rychlé brejky. Domácí pokusy o kombinaci byly zpočátku zdlouhavé, ale pomohl jim přímý kop v 12. minutě, který excelentně zahrál Preissler přes prodlouženou zeď na přední tyč a brankář Chmelík byl bez šance 1:0. Poté již byla hra Vratislavic svižnější a povedla se jim v 32. pěkná akce, na jejímž konci Dědič obešel dva protihráče a zvýšil na 2:0. V poslední minutě poločasu následoval po faulu na Štěpánka další přímý kop Vratislavic na hranici šestnáctky a Preissler jej zahrál podobně precizně jako při prvním gólu zamířil přesně do „vinglu" a domácí šli do kabin s exkluzivním tříbrankovým náskokem. Ten je po změně stran trochu uchlácholil, takže Hejničtí se dostávali více dopředu, ale jejich útoky zpravidla končily před vápnem. Naopak v 73. vratislavický Dědič po akci po levé straně našel před brankou Štěpánka, který zvýšil na 4:0. Dál už se hrálo trochu bezstarostně a tak měl dvakrát práci gólman domácích Jirák, hosté si také vytvořili sérii tří rohových kopů. Na druhé straně měli ještě Žabka, Strauss, Chmátal a Zejbrlík šance na další zvýšení náskoku, čemuž zabránil výbornými zákroky brankář Hejnic Chmelík. Konečná změna skóre nastala v 88. minutě, kdy po špatně házeném autu domácích dostali možnost vhazování Hejničtí, míč se dostal k Heinzlovi, ten se správně orientoval mezi třemi obránci a střelou na zadní tyč upravil na 4:1.

Branky: 12. a 45. Preissler, 32. Dědič, 73. Štěpánek - 88. Heinzl. Rozhodčí: Švajdler, ŽK: 0:0. Diváků: 30. Hráno v Harcově. Vratislavice: Jirák - Holubec (46. Dunayevskyy), Krejčík, Bergr, Zejbrlík - Peš (64. Chmátal), Preissler (78. Abdumannabov), Štěpánek, Žabka - Strauss, Dědič. Hejnice B: Chmelík - Koutný, Pecháček, Čermák, Červa - Cejpek (64. Zrubec), Heinzl, Stříbrný, Fetr - Kinský, Leitner (73. Heller).