Na snímku jsou mezi překážkami nejblíže Fleišman, Pavelka a Coufal. Sportovní ředitel Jan Nezmar se nechal slyšet, že by mohl přijít stoper Ondřej Švejdík z pražské Sparty, Letenští se zase zajímají o záložníka Martina Frýdka, který hraje na evropském šampionátu jednadvacítek. „Jediný, s kým v tuhle chvíli vyjednáváme o nějakých vzájemných transferech, je Sparta. Jedním z hráčů, o kterých se v této věci diskutuje, je Ondřej Švejdík. Je to hodně otázka toho, v jakém stavu bude jednání o Frýdkovi," řekl Nezmar. Ten zjišťuje ještě situaci kolem útočníka Michaela Rabušice, který je v Itálii.

„S Michalem jsem permanentně v kontaktu. Já si to představit umím, otázkou je, jaké představy budou mít Italové. Michal by se tomu nebránil, potřebuje se zase nakopnout. Ale jsem dost opatrný, jednání nebudou jednoduchá. Ale pokusíme se," řekl Nezmar.

Folprecht: Rád si opět zahraji s Pavelkou

Fotbalisté Liberce zahájili letní přípravu na nadcházející sezonu nejen s novým trenérem Jindřichem Trpišovským, ale také s první posilou. Tou je záložník Zdeněk Folprecht, kterého si Trpišovský přivedl ze Žižkova. Třiadvacetiletý halv podepsal se Slovanem tříletou smlouvu. V lize má na kontě devatenáct startů za Spartu Praha, Brno a Žižkov. „Jsem plný očekávání. Snil jsem o tom, že si jednou zahraju evropské poháry. Snad se to splní," řekl.

Trpišovský ho vedl na Žižkově. „Liberec měl o mě zájem bez ohledu na trenéra, ale je pro mě výhodou, že ho znám a víme, co od sebe můžeme očekávat," uvedl Folprecht, jenž se s Trpišovským potkal v patnácti letech, kdy byl v dorostu Sparty. „Doufám, že ta naše plodná spolupráce bude pokračovat," dodal záložník, který se z libereckého kádru zná se Susem, Hadaščokem a zejména s Davidem Pavelkou. „Známe se dlouho, od mala a on mně přestup do Liberce doporučil. Takže jsem rád, že si snad zahrajeme spolu. Trenér Trpišovský je férový chlap a věřím, když budu mít formu a budu lepší než můj konkurent na postu, že si zahraji," poznamenal.