Až sobotní poslední kolo odtajní jméno ligového mistra pro letošní sezonu. Vedle vedoucí Slavie a obhájců titulu z Plzně svedou souboj na dálku o poslední volnou vstupenku do pohárové Evropy Mladá Boleslav a Teplice. A právě osud těchto dvou týmů může ovlivnit Liberec.

Fotbalisté Slovanu v závěrečném utkání sezony hostí čtvrtou Mladou Boleslav, a pokud ji oberou o body, nahrají tím severočeskému sousedovi z Teplic, který hostí Duklu a na čtvrté místo ztrácí pouhý bodík.

1. FC Slovácko - FC Slovan Liberec 0:1
Liberec potvrdil statistiky. Opět vyhrál

Na to ale v Liberci nehledí a s nepříliš nevydařenou sezonou se chtějí rozloučit vítězně. „My budeme hrát zcela naplno. Chceme skončit co nejvýš v tabulce. Jsme na dostřel i šestého místa. Rozhodně máme jasný cíl vyhrát, není přece na co se šetřit," vzkazuje liberecký útočník Milan Baroš, který bude chtít bývalému klubu vrátit podzimní porážku 0:3.

„Sami jsme se dostali pod tlak, že poslední ligový zápas v Liberci, kterému se aktuálně herně daří, rozhodne o úspěšnosti celé naší sezony," uvědomuje si důležitost utkání boleslavský trenér Martin Svědík, jehož tým má kromě jednobodového náskoku i lepší vzájemnou bilanci s Teplicemi. „Jestli chceme hrát evropský pohár, nemůžeme být nervózní a mít ze soupeře přehnaný respekt. Je dobře, že máme uhájení čtvrté příčky ve svých rukách a nohách."
Jablonec jede k dnešní derniéře do Karviné. Severočeši čekají na vítězství šest kol, když poslední čtyři kola remizovali. Jablonečtí se můžou v případě vítězství a příznivých výsledků z ostatních stadionů vyhoupnout až na konečnou šestou pozici.

„Jedeme do Karviné s tím, abychom samozřejmě vyhráli. Jsme v situaci, kdy hrajeme o umístění. V případě, že mužstva kolem nás vyhrají a my ztratíme, můžeme se objevit až na desátém místě. V opačném případě můžeme skočit na šesté místo před Zlín. Přáli bychom si zakončit jarní sezonu dobrým výsledkem," říká před závěrečným zápasem jablonecký trenér Zdeněk Klucký, který v pátek prodloužil s klubem smlouvu i pro příští sezonu.
S jarními výkony mužstva je spokojený.

„Zápasy na jaře dopadly vcelku dobře, kluci hráli podle našich představ. Jen nám někdy chybělo trochu štěstí, že jsme nevstřelili vítěznou branku. Spoustu utkání jsme zvládli výborně herně a zasloužili jsme si vyhrát. Jako příklad uvedu Slavii nebo doma s Plzní. Zápasy měly z naší strany vysokou úroveň. Abychom sezonu zakončili s dobrým svědomím, bylo by dobré vyhrát."
Všechny zápasy posledního kola začnou v 17 hodin.