Čtvrtý Liberec v sobotní generálce na čtvrteční souboj s Freiburgem v Evropské lize přivítá šestou Duklu. Slovan čeká na vítězství čtyři ligová utkání, Pražané ale z posledních deseti kol podlehli jen na Spartě.

„Pro nás bude zápas hodně důležitý jak z pohledu ligové tabulky, tak z pohledu Evropské ligy. Vnímáme tu obrovskou šanci, zápas s Freiburgem nás čeká už pět dní po Dukle. Ale teď se soustředíme jen na Duklu. Má velice silné a ambiciózní mužstvo, které hraje kombinační fotbal. Je to pro nás nepříjemný soupeř. Nicméně věřím tomu, že to na domácím trávníku zvládneme. Potřebovali bychom konečně v lize zase zvítězit a vytvořit si také dobrou atmosféru před Freiburgem," uvedl kouč Jaroslav Šilhavý.
Dvanáctí Bohemians 1905 by rádi přerušili šestizápasovou sérii bez vítězství. V neděli se v Ďolíčku představí sedmý Jablonec, jenž minule deklasoval Příbram 6:0. Severočeši zdolali pražského nováčka v lize šestkrát za sebou, jejich poslední porážka nese datum březen 2000.

Utkání bude specifické pro kouče „Klokanů" Jozefa Webera, který v Jablonci dlouho hrál a pak pracoval jako asistent trenéra. Na severu Čech působil i kapitán vršovického týmu Josef Jindřišek. „Tohle ale není o Weberovi ani Jindřiškovi. Je to zápas Bohemky proti Jablonci a i hráči to tak musí cítit," uvedl Weber. Kvůli dohodě nemůže nastoupit kmenový hráč Jablonce Jakub Štochl.

„V naší situaci potřebujeme jednoznačně uspět a navázat na poslední dva zápasy. Počítám do toho i přípravný zápas v Polsku. Je to jen o nás, o tom, jak k zápasu přistoupíme. Jsem přesvědčen, že jsme se vrátili tam, kde bychom chtěli být," řekl trenér Baumitu Roman Skuhravý. 

Gambrinus liga, 15. kolo

LIBEREC (4.) – DUKLA (6.)
Výkop: sobota 23. listopadu, 16:00.
Rozhodčí: Proske – Moláček, Dobrovolný.
Bilance: 4 2-0-2 6:8.
Poslední zápas: 0:3.
Předpokládané sestavy:
Liberec: Kovář – Kušnír, Kováč, Kelič, Frýdek – Sackey – Šural, Pavelka, Rybalka, Kalitvincev – Rabušic.
Dukla: Rada – Romera, Štetina, Vorel, Vrzal – Malý, Gedeon, Marek Hanousek – Kalouda, Pospěch, Mareš.

BOHEMIANS (12.) – JABLONEC (7.)
Výkop: neděle 24. listopadu, 17:00.
Rozhodčí: Jech – Štěrba, Vysloužil.
Bilance: 20 2-5-13 12:34.
Poslední zápas: 1:2.
Předpokládané sestavy:
Bohemians 1905: Berkovec – Kalina, Cseh, Jindřišek, Kolář (Růžička) – Rada – Moravec, Nerad, Bartek – Hora – M. Štochl.
Jablonec: Valeš – Zoubele, Kysela, Beneš, Čížek – Kubista, Loučka – Kopic, Piták, Vaněk – Hubník.