Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)

Slovácko se po čtyřech zápasech bez vstřelené branky konečně prosadilo a jeden gól mu vynesl zlatý bod. Slovan propásl šanci dotáhnout se na třetí Slavii. „Je to ostuda, že jsme tu dlouhou přesilovku nedokázali potrestat. Dostali jsme gól z jedné střely na branku, ale Slovácko si to zasloužilo. My jsme si vyhrát nezasloužili,“ zlobil se trenér Jindřich Trpišovský.

Ráz zápasu určila 6. minuta a nesmyslný skluz hostujícího Michalíka, který uviděl červenkou kartu. A pak začalo dobývání branky Slovácka. Liberec se prosadil až když v 63. minutě přišel o vyloučeného Karafiáta. V 71. minutě hostující obrana chybovala a Hybš poslal Liberec do vedení. Slovan ale závěr nezvládl. V 86. minutě chyboval Vácha a Zajíc snadno vyrovnal.

„Bod je málo. Slovácko šlo brzy do deseti, měli jsme dost šancí, a kdybychom v první půli dali jeden dva góly, tak by bylo po nich. Slovácko využilo jednu šanci a sebralo nám body. Dostali jsme lekci z efektivity,“ mrzelo Matěje Hybše. Naopak na straně Slovácka bylo obrovské nadšení. „Byl to těžký zápas, bodu si ceníme. Dlouho jsme hráli o deseti a ukázal se charakter mužstva,“ radoval se útočník Jan Navrátil.

„Jsem spokojený s tím, jak mužstvo dřelo a bojovalo. Kluci se rvali, a pokud budeme pracovat, tak přijdou i vítězství,“ věří trenér Michal Kordula.

Branky: 71. Hybš - 86. Zajíc. Rozhodčí: Příhoda - Kubr, Fišer. ŽK: Karafiát, Folprecht, Voltr, Pulkrab - Divíšek, Šumulikoski, Daníček. ČK: 63. Karafiát - 6. Machalík. Diváci: 3895.
Liberec: Hladký - Mikula, Kúdela, Karafiát, Potočný - Coufal, Folprecht, Breite (61. Bosančič), Ševčík - Voltr (46. Hybš), Pulkrab (77. Vácha). Trenér: Trpišovský.
Slovácko: Heča - Juroška (85. Sadílek), Hofmann, Břečka, Divíšek (76. Rezek) - Daníček, Šumulikoski - Navrátil, Machalík, Havlík - Zajíc (89. Šimko). Trenér: Kordula.