Hodně brnkali trenérům na nervy, ale přece jen včera fotbalisté Slovanu Liberec vyhráli. V přípravném utkání s osmým gtýmem slovenské nejvyšší soutěže Corgoň ligy Nitrou zvítězili na hřišti v Raspenavě nakonec 3:2.Liberec Nitra 3:2 (2:0)

Hosté, vedení jednou z legend československého fotbalu, mistrem Evropy z roku 1976 Ladislavem Jurkemikem, si k utkání do Raspenavy odskočili ze soustředění v Českém Dubu.

Domácí celek byl útočnější a vytvářel si dobré příležitosti. Nakonec vyhrál, ale hodně šancí jeho hráči zahodili.

„Mohli jsme dát minimálně pět nebo šest gólů, ale zahazovali jsme šance a chybami vzadu jsme si ještě zápas zkomplikovali," zlobil se trenér Jaroslav Šilhavý, který ještě kvůli drobným zdravotním problémům postrádal Breznaníka a Rabušice (oba ale byli v areálu v Raspenavě přítomni).

Jako první se prosadil v 26. minutě Hadaščok z hranice pokutového území, na 2:0 zvýšil v 39. Šural, když Liberečtí přelstili nitranský ofsakd-systém.

Brankář Nitry Hroššo se vyznamenal zejména při šancích Štajnera, Karisika a hezkém obloučku Bosančiće.

V 72. vyrobil hrubku jinak solidně hrající stoper Tóth, který je ve Slovanu na zkoušce právě z Nitry, a Šimonek pohodlně snížil. O šest minut později Hauzr ještě stačil vyrazit střelu Soumara, ale dorážka Moravčíka znamenala vyrovnání.

O výsledku 3:2 rozhodl překrásný gól Ukrajince Morozenka z dálky do šibenice v 83. minutě.

Branky: 26. Hadaščok, 39. Šural, 83. Morozenko - 72. Šimonek, 78. Moravčík. Rozhodčí: Bílek - Kříž ml., Martínek. Diváků: 400. Slovan Liberec: Bičík (46. Hauzr) - Karisik, Nezmar (46. Kelić), Tóth, Fleišman (68. Bosančić) - Bosančić (46. Rilke), Vácha (46. Janů), Butěnin (46. Morozenko), Šural (46. Blažek, 79. Šural) - Štajner - Hadaščok (68. Musiol).

V sobotu bude hrát Liberec na turnaji v Čelákovicích a potom již výprava odjede na hernií soustředění do Rakouska.

Ředitel FC Slovan Libor Kleibl usiluje o dohodu se Spartou, aby již mohl být přítomen pravý obránce Kušnír, jenž ze Sparty do Liberce přestoupí, ale do konce června je ještě hráčem letenského klubu

Trenér Šilhavý a vedoucí mužstva Neumann odletí v sobotu z Vídně na inspekční cestu do Kazachstánu a na sledování soupeře Slovanu v 2. předkole Ligy mistrů Karagandy v duelu s Kostanajem.