Utkání rozhodl dvěma góly osmnáctiletý útočník Martin Graiciar po dvou asistencích provizorního beka Romana Potočného, v nastaveném čase libereckou výhru pečetil střídající jen o rok starší středopolař Filip Havelka. Oba přitom zaznamenali premiérové góly v nejvyšší soutěži.

„Hráli jsme výborně. Jsem rád, že i když jsme nastoupili s mladým týmem, výkon se dostavil. Je to výsledek poctivé práce. Hrozně se mi líbí, že se kluci ze zápasu v uvozovkách nepodělali,“ řekl Jindřich Trpišovský, trenér FC Slovan Liberec.

Kouč vítězů chválil mladého Grajciara i „nového“ krajního obránce Potočného. „Z nového postu měl celý týden kopřivku. Tvářil se, jako když mu někdo umřel. Při posledním nácviku mu asistent Zdeněk Houštecký předpověděl dvě asistence a on je opravdu má. Jestli na beku zůstane? Uvidíme, on je takový univerzální voják. Hrál dobře.“

Jablonecký trenér Zdeněk Klucký.
Agresivita na úkor krásy! Jablonce spřádá plány, jak poprvé zvítězit

Liberec nastoupil v improvizované sestavě, obrana hrála ve složení Coufal, Mikula, Karafiát, Potočný a neinkasovala. Slovan podal kompaktní výkon. Zdobila ho bojovnost, nasazení. Tři body veze pod Ještěd zaslouženě. I při zranění Bartla a karetních trestech Kúdely a Kerbra.

„Zápas nebyl tak jednoduchý, jak se může zdát, ale užil jsem si ho náramně. První gól po standardce Romana Potočného byl jednoduchý a povedlo se to i ve druhém poločase,“ uvedl autor dvou branek a hrdina utkání Martin Graiciar.

Souhlasil s ním spoluhráč a autor třetí branky ve třetí nastavené minutě Havelka. „Výborně pracujeme jako tým, umíme se semknout, a proto se nám daří zápasy dotáhnout do vítězného konce,“ řekl středopolař Slovanu Filip Havelka.

Milan Jelínek, koloběžkář.
Chtělo se mi spíš umřít, tvrdí nezlomný koloběžkář při zdolávání

Boleslavští byli po utkání jako opření. „Dneska jsme propadli ve všech směrech, hlavně v bojovnosti. Podali jsme lehkovážný výkon. Liberec byl lepší a zaslouženě vyhrál,“ uvedl zklamaný boleslavský trenér Dušan Uhrin, jehož tým má po čtyřech kolech jeden bod a je na dně prvoligové tabulky. „Chybí mi zarputilost, spadli jsme psychicky, musíme to mužstvo dát dohromady a hodně toho změnit. Hráči si musí uvědomit, o co se hraje.“

Liberec domácí prostě knokautoval. „Výsledek je šílený, ale můžeme si za to sami. Dostali jsme strašně laciné góly. Jsme v nepříjemné situaci, teď jedeme na Slavii, ale musíme si s tím poradit,“ řekl očividně rozhozený boleslavský forvard Jan Chramosta.

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 0:3 (0:1)

Branky: 39. a 64. Graiciar, 90.+3 Havelka. Rozhodčí: Hrubeš - Wilczek, Vít. ŽK: Takács, Stronati, Čmovš - Potočný, Graiciar, Folprecht. Diváci: 2834.

M. Boleslav: Vejmola - Pauschek (61. Chramosta), Stronati, Čmovš, Fabián - Takács, Rada (69. Mareš) - Přikryl, Magera, Klobása - Mebrahtu (61. Komličenko). Trenér: Uhrin ml.

Liberec: Kolář - Coufal, Mikula, Karafiát, Potočný (90. Knejzlík) - Ševčík, Folprecht, Kulhánek, Breite, Voltr (88. Pulkrab) - Graiciar (73. Havelka). Trenér: Trpišovský.