Trenér liberecké juniorky Pavel Čapek vypisuje konkurs na střelce. Jeho fotbalový tým prohrál i druhý přípravný zápas a opět s nulou.

Jen v úvodu Liberečtí zlobili rozehru Jabloneckých. Jenže celkově v jejich hře chyběl větší pohyb a hráči zbytečně ztráceli nepřesnostmi plno míčů. Více jak dvacet minut vůbec Liberec neohrozil branku střelou. Nejblíže k ohrožení jablonecké branky byl Šustek, který nepotrestal chybu brankáře. Navíc místo střely do odkryté brány zvolil jistotu se zastavením a kličkováním. Domácí byli o poznání aktivnější v útočení a také vyslali několik střel na Garčára. Liberec byl k úspěchu blíže, ale ve 29. a 34. minutě nastřelil po rohových kopech jen tyče. V první možnosti byl Šustr a ve druhé Chlumecký, kteří vždy hlavičkovali do konstrukce a nikdo ze spoluhráčů míč nedorazil do brány. V samém závěru půle vznikly po rohovém kopu zmatky a po několika střelách se prosadil Bulíř. Ve druhé půli přesností nepřibylo a domácí mnohokrát prověřili defenzivu Slovanu i gólmana Konečného, který třikrát při gólových střelách zachraňoval. V 55. projel snad 50 metrů s míčem Micovčák a ve vápně mu pomohl obránce k zemi. Dala se písknout penalta, ale nepískala se. Jablonec byl až do konce lepší v kombinaci a v četnosti střel. Liberečtí měli několik momentů zakončit útoky z vápna gólem, ale kopačky poslaly klasicky míče mimo branku. „Kromě dvaceti úvodních minut byl zápas vyrovnaný, i na šance. My máme stále problém s efektivitou v koncovce. Zápasy se rozhodují v pokutovém území, a tam nám to zatím nejde. Chybí nám v koncovce zdravá agresivita. Ale myslím si, že v rámci přípravy a kondice jsme to zvládli," hodnotil trenér Čapek.

Liberec: Garčár (46. Konečný) - Čuřík, Šustr, Chlumecký, Tvrzník - Dydowicz, Micovčák - Barac - Šustek (60. Blažek), Krejčí - Dudek.

Liberecká juniorka hraje další přípravný zápas ve středu 20. ledna od 17.30 hodin v Novém Boru, za který nastupuje exliberecký Tomáš Janů.