„Jednáme, ale nevypadá to, že by měl teď někdo dorazit," přiznal Trpišovský novinářům po prvním přípravném utkání, ve kterém jeho tým prohrál 1:4 s Mladou Boleslaví.

Zatím největší posilou Liberce je útočník Voltr ze Slavie.Z mládeže Sparty pak ještě i stoper Milan Piško a z hostování se vrátil Michal Obročník. Jak to vypadá s dalším posílením týmu?
V tuto chvíli žádný hráč na cestě není. Hráče vytipované máme, jednání probíhají, ale nevypadá to, že by měl teď někdo dorazit. Trénuje s námi jen Miloš Bosančič, který se dohaduje o smlouvě, to je asi tak jediný hráč, který se teď může připojit.

Zatím šetříte zkušené hráče Latku, Pokorného, Baroše či Vůcha, kteří se dostávají ze zdravotních potíží. Prostor tak dostávají i mladí odchovanci jako osmnáctiletý Šulc nebo dvacetiletý Bláha…
Nic jiného nám ani nezbývá. Na utkání v Mladé Boleslavi jsem měl patnáct hráčů i s těmi mladými. Ale hráli dobře.

Co vám první přípravný zápas ukázal?
Musíme pracovat zejména v organizaci defenzivy. Máme tam mladé kluky, Kubyškin má trochu probléms komunikací. Také nám chybí lepší práce s prostorem, což ale dávám za vinui tomu, že jsme dosud trénovali na malém hřišti.

Jak jste spokojený se zimní přípravou?
Mrazivé počasí nám to komplikuje. V Liberci teď nemůžeme pořádně trénovat. Maximálně v hale nebo na zasněžené umělce. Sháníme možnost, zda by se nedalo dojíždět někam do Prahy.

Takže jste rádi, že jste si pro kondiční soustředění vybrali Kypr, odkud jste se v minulém týdnu vrátil, co?
Bylo dobře, že jsme se tak rozhodli, protože tam jsme měli na trénink mnohem lepší podmínky. Pouze dva dny nám tam pršelo a hřiště bylo trochu pod vodou, tak jsme museli jednou do posilovny, ale jinak to splnilo očekávání.

O to horší ale byl návrat do zamrzlého Liberce…
Samozřejmě je to náročné, protože před třemi dny jsme byli v teple na přírodní trávě, teď jsme v zimě na umělce. Ale musíme se nějak přizpůsobit. V únoru to počasí při lize nebude o moc lepší. Všichni se už ale nemůžeme dočkat, až 25. ledna vyrazíme na herní soustředění, tentokrát do Španělska.