Vedoucí Hrádek předvedl proti Cvikovu pořádný střelecký koncert a poslal ho domů s devítigólovou náloží, na které se hattricky podíleli Patrik Rob a Petr Švejkovský. Poslední Stráž nad Nisou po prohrané půli dokonale otočila utkání s Bílou a protože se jednalo o duel dvou nejhorších týmů, vyměnila si se soupeřem poslední místo. K výhře velkou měrou přispěl Lukáš Michalík, autor čtyř branek. Ruprechtický nováček má další pěknou výhru, tentokrát ze hřiště kvalitní Desné. Rynoltice prohráli doma s Doubím, ale hráči to nezabalili ani za stavu 1:5 a až do poslední vteřiny hráli o bod. Ve včerejším utkání prohrál doma Rapid s Bílým Kostelem.

Stráž n. N. – Bílá 6:2 (1:2)

Ve vyrovnaném poločase měla Stráž tři gólovky, až poté se konečně prosadil Michalík. Branka však jako by domácí uspokojila a přestali hrát. Toho v útoku dobře hrající hosté patřičně využili a dvěma góly otočili skóre. O přestávce si Strážští v kabině říkali něco 
o taktice a rozdali jasné úkoly, ale i když se snažili, přišla další chyba, ze které se kopala proti nim penalta. Tu však hosté zahodili, a tím asi urazili paní Štěstěnu. Hra se vyrovnala a Stráž soupeře přitlačila. Obrana Bílé nebyla nejpevnější a často nestíhala. Aktivní domácí se hnali dopředu a konečně jim to začalo „padat“ a Michalík zaznamenal dvě branky hlavou. Za stavu 4:2 Bílá hodně otevřela hru a rychlí útočníci dělali domácím průvan. Ale i nadále byli domácí evidentně lepší a po celé řadě dalších šancí připojili další dvě trefy. Lukáš Michalík nakonec dosáhl čtyř. Takže druhý poločas vyzněl zcela jasně pro Stráž na góly 5:0.

Branky: 17., 61. 81. a 85. Michalík, 59. V. Jirsa, 65. T. Oberreiter – 34. Rejman, 44. Bulíř. Rozhodčí: Čurda, ŽK: 1:0. Diváků: 40. Stráž: Černý – Kraus (82. Dostál), L. Oberreiter, Kosiewicz, Landa – Drašner, Horáček, T. Oberreiter, Michalík – Havlíček, V. Jirsa (85. Svoboda). Bílá: Doležal – Kauška, Tomeš, Hauer, Kotrman (74. Kratochvíl) – Linhart, Rejman, Feurich, Bendák – Machek (46. Řezník), Bulíř.

Rynoltice – Doubí 4:5 (1:3)

Domácí tradičně nezachytili nástup a po pěti minutách a po brutálních chybách v rozehrávce prohrávali 0:2. Z této ledové sprchy od Herknera se dostávali pomalu, až ve 13. minutě vyslal první nebezpečnou střelu Jaroslav Vacek. Hra byla vyrovnaná a míč měli domácí dokonce častěji na svých kopačkách. Dočkali se gólu po rohu, který zakončil Jaroslav Vacek. Jenže Doubí využilo trestný kop a nepokrytý Suchomel po střele od tyče dorazil na 1:3. Také vstup do druhé půle domácím nevyšel. Další nedůraz v obraně znamenal čtvrtý úspěch Doubí díky Hájkovi. To nebylo ze strany hostů vše, protože po faulu kopal ze 20 metrů trestný kop Kovařík a bylo 1:5.

Domácí však ani za tohoto stavu nehodili flintu do žita a naopak zahájili velkou ofenzivu. Vytvořili si neuvěřitelný tlak a posledních dvacet minut se odehrálo na polovině Doubí. Po trestném kopu Zeidlera a hlavičce Jaroslava Vacka se dočkali snížení a mezi 75. a 80. minutou měli další tři vyložené šance. Z řady závarů pak Pudil přidal třetí gól a za další minutu po obrovském závaru doklepl Jaroslav Vacek na 4:5. A byl to jeho střelecký hattrick. Tlak Rynoltic pokračoval až do posledních okamžiků a Hanzl se může jen drbat za to, že loženku zakončil jen těsně vedle.

Branky: 26., 76. a 89. Jaroslav Vacek, 87. Pudil – 2. a 6. Herkner, 38. Suchomel, 49. Hájek, 62. Kovařík. Rozhodčí: Halama, ŽK: 3:4, ČK: 90. Salaba (D). Diváků: 60. Rynoltice: Jan Vacek – Peřina, Bláha, Zeidler, Hanzl – Jar. Vacek, Kotek, Tvrzník, Pudil – Černý, T. Vacek. Doubí: Sulo – Gruncl, Bláha, Suchomel, Jonáš – Zradička (46. Kabát), Urban, Kovařík, Piršel (81. Dráb) – Herkner, Hájek (83. Salaba).

Hrádek – Cvikov 9:1 (4:1)

V úvodu hosté ze Cvikova trochu kousali, ale postupně se Hrádek dostal do tempa a soupeře přitlačil. Po centrech domácích se ještě nic gólově neurodilo, až ve 23. odvrátil gólman centr Janďury jen 
k Patriku Robovi a ten otevřel skóre. Velkou šanci nedal O. Holeček, ale v další šanci Švejkovský napodruhé překonal gólmana hostů. Švejkovský pak přesně zakončil rohový kop Mizery. Pak O. Holeček poslal do uličky Švejkovského a byl z toho hattrick. Na poločasových 4:1 upravil Moravec ranou zpoza vápna. Domácí měli i ve druhé půli řadu šancí, které pochytal gólman. Hosté zklamali, domácí hráli na jednu bránu a z penalty zvýšil Patrik Rob. Chvíli nato Švejkovský vybídl Ondřeje Holečka na 6:1. Za pár minut přišla pěkná, rychlá akce a Švejkovský přihrál na gól P. Robovi a byl tu druhý domácí hattrick. Na 8:1 přihrál mladý Štěpán Holeček bratrovi Ondřejovi a pak sám Štěpán zužitkoval nahrávku Brunera.

Branky: 34., 37. a 42. Švejkovský, 23., 54. z pen. a 63. P. Rob, 56. a 73. O. Holeček, 88. Š. Holeček – 44. Moravec. Rozhodčí: Nývlt, ŽK: 2:1. Diváků: 100. Hrádek: Šedivý – Brožík (63. Š. Holeček), David Holeček, Skrbek, Janďura (74. Kovač) – Mizera, Hynek, O. Holeček, Horváth (63. Bruner) – Patrik Rob, Švejkovský.

Desná – Ruprechtice 1:2 (0:0)

Domácí měli celý poločas díky lepšímu pohybu a aktivitě navrch. Právě lepším pohybem hosty přečíslovali a patřil jim střed pole. Dostali se také do dvou gólových šancí, 
z nichž jedna byla vyložená, ale hráč z malého vápna přestřelil. Hostující Antoš se také dostal do koncovky, která však nebyla přesná. Ruprechticím pomohlo prostřídání a výkon se zlepšil, takže se dostávaly více do hry. Přesto hned na začátku z trestného kopu dostal domácí do vedení Křemen. Ale bylo vidět, že desenská aktivita slábne a naopak hosté mají čím dál víc navrch. Průcha po samostatné akci vyrovnal a v samém závěru se Antoš ve vápně svým typickým způsobem protlačil přes beky a ranou zajistil hostům tři body.

Branky: 48. Křemen – 66. Průcha, 88. Antoš. Rozhodčí: Vachek, ŽK: 1:0. Diváků: 80. Ruprechtice: Vavřich – Škarýd (90. Javůrek), Rampáček, Zavoral, Šrajbr – Hořák (46. Neumann), Tichý, Průcha, Vrtal, Skalický (46. Morávek) – Antoš.

VTJ Rapid Liberec – Bílý Kostel 0:1 (0:1)

Dvacet minut byl na hřišti lepším mužstvem Rapid, ale nevedlo se mu v koncovce akcí. Tu největší měl Šikýř, který hlavičkou trefil jen náruč gólmana. Pak napřáhl ze střední vzdálenosti Dominik Ďuriš a jeho krásná střela skončila nechytatelně v růžku branky. Domácí sice měli více ze hry, ale Kejdana trefil jen tyč a Barbořák svoji šanci zahodil. Ve druhém poločase spoléhal Kostel na kvalitní defenzivu, kterou tradičně organizoval veterán Libor Janáček. Jednou se dostali hosté do velké šance, ale Dvorský ji zneškodnil. Domácí Rapid měl více ze hry, jenže posledních dvacet minut musel kvůli odstoupení Böhma dohrávat v deseti, jelikož měl již vystřídáno. Přesto se dál i v oslabení tlačil dopředu, měl celou řadu rohových kopů, jenže všechno bylo marné. Největší možnost na remízu měl mladý Kadlec, jehož pěknou ránu vyrazil Petr Ulrich.

Branka: 33. Dominik Ďuriš. Rozhodčí: Hrbáček, ŽK: 1:2. Diváků: 100. Rapid: Dvorský – Proche, L. Halama (57. Železný), Lukáč, Stuchlík (67. Kadlec) – Slatinka, Kejdana, Barbořák, Jerie (46. Andrš) – Šikýř, Böhm. Bílý Kostel: P. Ulrich – Jan Ďuriš, Libor Janáček, Chomout, Vacek – Jan Ďuriš, Vitík, Daniel Ďuriš, Resl (80. Sedlmajer), František Ulrich – Strnad.